Ο Παύλος ζει – Όλοι/ες στην αντιφασιστική διαδήλωση (18/9)

Έξι χρόνια πριν, ο αντιφασίστας καλλιτέχνης Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, καθώς και δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, στέκια και αγωνιστές/στριες του κινήματος.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το αντιφασιστικό κίνημα, όπου λειτούργησε ενωτικά και μαχητικά, έφερε αποτελέσματα αποκαλύπτοντας την εγκληματική δράση και τον πραγματικό ρόλο των φασιστών, που δεν είναι άλλος από το δεκανίκι του συστήματος, αυτοί δηλαδή που αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά απέναντι σε όσους και όσες αντιστέκονται.

Και φτάνουμε στο σήμερα, με τη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης να έχει μπει στην τελική ευθεία. Παρά τα αποκαλυπτικά εις βάρος τους στοιχεία, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι η δικαιοσύνη «θα κάνει τη δουλειά της». Ο ρόλος του αντιφασιστικού κινήματος ήταν, είναι και θα είναι αναντικατάστατος. Δεν σκοπεύουμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε. Αντίθετα, θα εντείνουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου καταδικαστούν οι φασίστες, μέχρι να διαλυθεί το φασιστικό αυτό μόρφωμα.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε τους χρυσαυγίτες να βυθίζονται σε όλο και πιο βαθιά κρίση, αφού, μετά την εκλογική τους κατάρρευση και τη μη είσοδό τους στο κοινοβούλιο, έχουν ακολουθήσει δεκάδες αποχωρήσεις στελεχών, κλείσιμο των γραφείων τους, καταδίκες σε άλλες υποθέσεις κ.α. Αυτό φυσικά μας χαροποιεί καθώς προήλθε από τη δική μας δράση.

Γνωρίζουμε όμως ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός φυτρώνουν στο έδαφος της κρίσης, οικονομικής και πολιτικής, και επομένως είναι φαινόμενα που δε θα υποχωρήσουν τόσο εύκολα. Εξάλλου, πολλές από τις ιδέες της ΧΑ και αρκετοί από όσους τη στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν πλέον βρει καταφύγιο σε όμορους ιδεολογικά χώρους. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να έχουμε έντονη αντιφασιστική δράση. Με προτάσεις που θα καταθέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά κυρίως με πρωτοβουλίες στο κέντρο και τις γειτονιές με σκοπό να μην αφήσουμε σπιθαμή χώρου στις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Για μια Θεσσαλονίκη ανοιχτή, για μια πόλη των αγώνων, της αλληλεγγύης και της αποδοχής, για γειτονιές καθαρές από φασίστες και ρατσιστές.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τετάρτη στις 18:00 στην Καμάρα

Website
Email

Συνέχεια ανάγνωσης

Κ. Ζέρβας: «Δεν θα διχάσουμε την πόλη – Αυτήν την πόλη παραλάβαμε – Αυτές είναι οι προτεραιότητές μα

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, η 24η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία είναι και η πρώτη συνεδρίαση του Σώματος, στη νέα δημοτική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισε τους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης.

Σημεία της τοποθέτησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

 • Ξεκινάμε στην ώρα μας ακριβώς και αυτό είναι ένας κανόνας που θα τηρηθεί. Είναι θέμα σεβασμού στο κορυφαίο όργανο και στους πολίτες
 • Οι πολιτικές διαφορές, οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, ο έλεγχος και η αντιπρόταση είναι στοιχεία του δημοκρατικού πλαισίου και δεν ζητώ από κανέναν σας να παραιτηθεί αυτών. Αυτό που ζητώ όμως, και το πράττω από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να υπάρχει συγκρότηση και σύνεση, να υπάρχει τεκμηριωμένη συμπολίτευση και εποικοδομητική αντιπολίτευση
 • Εμείς δεν ήρθαμε για να διχάσουμε την πόλη σε προοδευτικούς και συντηρητικούς, σε ανοιχτόμυαλους και φοβικούς, σε πατριώτες και προδότες. Αυτές οι πρακτικές άφησαν πληγές στο σώμα της πόλης. Σε αυτούς τους στενόμυαλους διχασμούς οφείλεται η υστέρησή της, οφείλεται το ότι δεν έχουμε τις υποδομές που θα έπρεπε να έχουμε, το ότι δεν έχουμε τα πολιτιστικά γεγονότα που θα έπρεπε να έχουμε, το ότι δεν έχουμε τον τουρισμό που θα έπρεπε να έχουμε.
 • Αλήθεια πρώτη: Δεν είμαστε οπαδοί του «παραλάβαμε καμένη γη» όμως ούτε η «αγιοποίηση των πάντων» ωφελεί την πόλη. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ ενδεικτικά σε ορισμένα παραδείγματα.

Α. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα.
Β.   Οι υποχρεώσεις του Δήμου ανέρχονται σε τρία εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που στα ταμεία υπάρχουν λιγότερα
Γ.   Υπάρχει αποθεματικό 21 εκ. ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη που όμως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί αλλού και αυτό πρέπει να αλλάξει.
Δ.   Πολλά έργα, που έχει δοθεί η εντύπωση πως είναι τετελεσμένα ή πως βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Για παράδειγμα το Μουσείο Ολοκαυτώματος, που και εμείς το θέλουμε και θα το στηρίξουμε -το λέω αυτό ρητά- βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και θα χρειαστεί πολλή δουλειά ώστε να μπει στις ράγες υλοποίησης. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να λυθούν για να προχωρήσει παρά τη στρεβλή εικόνα που έχει διαμορφωθεί.

 • Αλήθεια δεύτερη: Θα δώσουμε βαρύτητα στην καθημερινότητα γιατί ακούμε τη φωνή της πόλης και της λογικής. Εισάγαμε στο δημόσιο διάλογο της πόλης την έννοια της ευταξίας, μια έννοια ομπρέλα που περιλαμβάνει και την καθαριότητα, και το διπλοπαρκάρισμα, και την περιποίηση του πρασίνου και τον φωτισμό.
 • Αλήθεια τρίτη: Θα αξιοποιήσουμε ορθολογικά τους πόρους και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε εξοικονόμηση και ανακατεύθυνση με στόχο την ωφέλεια των πολλών
 • Αλήθεια τέταρτη: Μετρήσιμα, απτά αποτελέσματα και όχι άυλες επιτυχίες κενές περιεχομένου. Λιγότερες «δημόσιες σχέσεις», λιγότερες δηλώσεις και ατάκες και περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα στην πράξη
 • Αλήθεια πέμπτη: Δεν ερχόμαστε ως πεφωτισμένη ηγεσία που θα επιβάλει μία και μόνη οπτική για τα πράγματα, αλλά ως μία σύγχρονη διοίκηση του 21ουαιώνα που έχει κατανοήσει τόσο τα καθημερινά ζητήματα όσο και τις προκλήσεις. Θέλουμε τους Θεσσαλονικείς συμμέτοχους σε αυτόν τον αγώνα
 • Αλήθεια έκτη και τελευταία: Κάθε σχέδιο, κάθε προγραμματική πολιτική πρόταση οφείλει να έχει προτεραιότητες και ιεραρχήσεις. Και το δικό μας σχέδιο τις έχει. Έχουμε έναν πιο στενό κατάλογο προτεραιοτήτων, επειγόντων ζητημάτων και ιεραρχήσεων που δομεί την πρότασή μας.

Προτεραιότητες της νέας διοίκησης

 • Καθαριότητα: πρώτο μέλημά μας μία πόλη καθαρή. Για να το πετύχουμε βελτιώνουμε τη διαχείριση, το management και απαντάμε άμεσα στις επείγουσες ανάγκες. Σχεδιάζουμε όμως παράλληλα την ενίσχυση του στόλου και εισάγουμε κριτήρια αποτελεσματικότητας.
 • Παιδεία: Κινητοποιούμαστε, διεκδικούμε, καταγράφουμε και επιλύουμε το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης. Πρώτα και πάνω από όλα επαρκή, ασφαλή και κατάλληλα κτίρια. Μεταφέραμε το Πειραματικό Σχολείο που δεν είχε στέγη στην παλιά Οικοκυρική Σχολή, στην οδό Εγνατίας. Ένα πρόβλημα που το βρήκαμε μπροστά μας, το λύσαμε σε ελάχιστο χρόνο.
 • Υποδομές: ολοκλήρωση μεγάλων υποδομών, όχι νέες καθυστερήσεις, όχι χαμένες ευκαιρίες. Διεκδίκηση για λογαριασμό της Θεσσαλονίκης του μεριδίου που της αναλογεί από τον εθνικό σχεδιασμό. Θα βάλουμε τέρμα σε μία παράδοση που ήθελε την πόλη απούσα από τα τραπέζια του σχεδιασμού των υποδομών του μέλλοντος αλλά και να αυτοαναιρείται στα μεγάλα πλάνα. Και Μετρό και νέος βιώσιμος ΟΑΣΘ, και ανάπλαση της ΔΕΘ και ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ, και ανάπλαση – επιτέλους- της πλατείας Διοικητηρίου – εμβληματική για τον τρόπο που αντιμετώπιζε η πόλη τα θέματά της τα προηγούμενα χρόνια.
 • Πολιτισμός: Προτεραιότητά μας για τον πολιτισμό είναι η αποφυγή της πολυδιάσπασης των δυνάμεων και των πόρων –αυτό θα το δείξουμε σύντομα μέσα από τη συνεργασία μας με τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης που είναι αρκετοί και σημαντικοί σε πανελλήνιο επίπεδο
 • Ασφάλεια: Το πρόβλημα είναι μείζον, δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη, έχει να κάνει εν πολλοίς με την αστυνόμευση. Στόχος μας είναι η καθημερινή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ο επαρκής φωτισμός παντού, που σύμφωνα με έρευνες και μελέτες, μειώνει δραστικά την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Ήδη λύσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα φωτισμού που κρατούσε καιρό, στην Ικτίνου.
 • Κοινωνική πολιτική: Οι δήμοι εδώ και χρόνια ασκούν κοινωνική πολιτική και στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε την εγγύτητα που καταστατικά χαρακτηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον πολίτη ώστε να φτάσουμε σε όσους έχουν πραγματικό πρόβλημα.
 • Κυκλοφοριακό – μετακινήσεις: Χωρίς αξιόπιστα μέσα μεταφοράς, χωρίς μέσο σταθερής τροχιάς και καθημερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η πόλη θα συνεχίσει να χάνει καθημερινά εκατομμύρια ευρώ. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες βγάλαμε το σύνολο της δημοτικής αστυνομίας στο δρόμο και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά. Τσιμισκή, Λ. Νίκης και από σήμερα και η Δωδεκανήσου καθαρίζουν από διπλοπαρκαρισμένα και παρανόμως σταθμευμένα. Με συνεχείς ελέγχους που αποδίδουν καρπούς, παίρνουμε πίσω τους δρόμους και τα πεζοδρόμια υπέρ της κυκλοφορίας και υπέρ των πεζών.
 • Αδέσποτα: Εκπονούμε σχέδιο και φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε πόρους ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Προσπαθούμε ήδη για άμεσες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα στην πράξη ενώ θα προσπαθήσουμε εντός της τετραετίας να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις.
 • Ψηφιακή μετάβαση και smartcity: Η πόλη που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε οικονομικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό, τουριστικό κόμβο της νοτιανατολικής Ευρώπης θα περάσει στη νέα ψηφιακή εποχή. Η χρήση των νέων τεχνολογιών δίνει πάμπολλες δυνατότητες και θετικά αποτελέσματα σε μία σειρά πεδίων. Τη στιγμή που παγκοσμίως συζητούμε για smartcities, καινοτομίες και εφαρμογές που αλλάζουν άρδην διοικητικές δομές, οικονομικά αποτελέσματα και παγιωμένες συνήθειες, η Θεσσαλονίκη δεν θα είναι ο φτωχός συγγενής. Θα συνεργαστούμε με τον υπουργό κ. Πιερρακάκη σε αυτή την κατεύθυνση.
 • Αλλαγή Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και προϋπολογισμός: Ο Δήμος οφείλει να αποκαταστήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους κατοίκους της πόλης μέσω της αναδιάταξης των υπηρεσιών και των δομών του. Στο εσωτερικό του Δήμου κινούνται τα έγγραφα και όχι οι πολίτες. Προχωράμε άμεσα στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020 που δεν θα αντιμετωπιστεί ως απλή υποχρέωσή μας αλλά θα αποτελεί την οικονομική αντανάκλαση των αποφάσεων για την λειτουργία του Δήμου το επόμενο διάστημα.
 • Αστικός χώρος: Η λειτουργική και αισθητική απαξίωση και υποβάθμιση έγινε ο κανόνας. Τι μπορεί να γίνει; Αυστηρός και ανελαστικός καθορισμός του έναντι διαφόρων συμφερόντων που των επιβουλεύονται.  Έγκαιρη και αποτελεσματική συντήρηση ώστε  να μην επιτρέψουμε τη σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωσή του. Η Νέα Παραλία είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα και ταυτόχρονα στοίχημα για εμάς
 • Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι αποφάσεις που θα παρθούν σε αυτήν εδώ την αίθουσα θα διαμορφώσουν της Θεσσαλονίκη του μέλλοντος. Με αυτή τη σκέψη πρωτομπήκα ως δημοτικός σύμβουλος πριν από εννέα περίπου χρόνια, με αυτή τη σκέψη μπαίνω και τώρα ως δήμαρχος.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΘΕΜΑ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΑΣΗ  16.9 2019 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Χθες 16.9.2019 είχαμε μια μαζική συνεδρίαση  του Δ.Σ. και των επιτρόπων δουλειάς  του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας στα γραφεία του συλλόγου που ασφαλώς από πλευράς χώρου δεν είναι και ότι καλύτερος για αυτές τις συνεδριάσεις .Τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη ήταν αρκετά για πολλά προβλήματα των λουτροπόλεων  και η κρητική ήταν μεγάλη για αυτά τα θέματα από μερικά μέλη . Θα επακολουθήσει δελτίο τύπου από το γραφείο του Αντιπρόεδρου και γραφείο τύπου Αχιλλέα Μεταλούλη  για όλα αυτά τα θέματα που συζητηθήκαν  και στην επομένη συνεδρίαση σε κατάλληλο χώρο  θα δούμε τι μπορούμε να προωθήσουμε από όλα αυτά . Στην συνεδρίαση παρευρεθήκαν, Ο Πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, Ο Αντιπρόεδρος και γραφείο Τύπου Αχιλλέας Μεταλούλης, Ο Γραμματέας Μάκης Κιφοκέρης , ο ειδικός Γραμματέας  Νίκος Κωτσόπουλος, ο Τίμιας Γούναρης Φώτης , ο πρόεδρος  της υποτροπής τουρισμού Βασίλης Μπάντης  Τα μελή του Δ.Σ. Νίκος Ματθαίος ,Ανέστης Βασιλειάδης ,Αυγερινού Αναστασία και Γιώργος Παπαδήμας .ο επιστημονικός μας συνεργάτες και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Τάσος Κοκόγιας  το μέλος της Ε.Ε. Χρήστος Γιασκουλίδης και το μέλος της επιτροπής τουρισμού  Πελάγια Κλαβίνα. Η συνεδρίαση άρχισε στις  7.30 και έληξε στις  11 μ.μ.     Συνέχεια ανάγνωσης

Τελευταίο αντίο στον Αντώνη Λιβάνη

Στην εξόδιο ακολουθία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλής, Αλ. Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και πολλοί άλλοι

 16/09/2019 16:49 0

Συνέχεια ανάγνωσης

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ……………

που στην επικράτεια τους έχουν  Ιαματικές Πηγές

Κύριε Δήμαρχε

OΠανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας από την ίδρυση του, πριν από 14 χρόνια, με έδρα την Θεσσαλονίκη, αγωνίζεται  για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού, την διεύρυνση της χρήσης των ιαματικών και  πλουτοπαραγωγικών   πηγών .  Συνέχεια ανάγνωσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

 

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα του «ΜέΡΑ25

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του κοινοβουλευτικού κόμματος «ΜέΡΑ25» και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάνη Βαρουφάκη, είχε ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση που είχαν οι δυο άνδρες τέθηκαν ζητήματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της πόλης και των δημοτών, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι οικονομικές δυνατότητες και ανάγκες του Δήμου, η ευταξία και η ασφάλεια, καθώς και η ανάγκη συνεργειών μεταξύ των φορέων, η μελλοντική μητροπολιτική πολιτική σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η περιβαλλοντική μέριμνα.

Ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στην καθαριότητα, ανέδειξε την αναγκαιότητα ορθής διαχείρισης των ανταποδοτικών τελών, την προσπάθεια κατάρτισης ενός ρεαλιστικού και αποτελεσματικού προγραμματισμού, την επίλυση του ζητήματος των εργασιακών σχέσεων και τη βέλτιστη επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς που διαχειρίζονται τα στάδια της αποκομιδής και εναπόθεσης, τόσο των απορριμμάτων, όσο και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ακόμη τα ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η νέα διοίκηση σε σχέση με την καθημερινότητα, όπως η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ και η ανάγκη επανασχεδιασμού των συγκοινωνιών με γνώμονα την μελλοντική λειτουργία του ΜΕΤΡΟ, για το οποίο τόνισε χαρακτηριστικά ότι σκοπός του είναι να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό και με το μικρότερο κόστος.

Από την πλευρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης, εκτιμώντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ιδανική πόλη για μια πιλοτική εφαρμογή ενός αντίστοιχου προγράμματος, ενώ αναφερόμενος στο ρόλο της πόλης, τόνισε ότι αποτελεί σπάνιο δίαυλο διασύνδεσης της Ελλάδας με την Ευρώπη και την Ασία.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε: «Υποδεχτήκαμε τον κ. Βαρουφάκη σήμερα και ως Βουλευτή της Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Είχαμε έτσι μια πρώτη ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας, είτε αυτά αφορούν την καθαριότητα ή τις υποδομές. Πιστεύω ότι επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία για να δει η πόλη το μέλλον όπως το επιθυμεί και όπως της αξίζει σαν μια ευρωπαϊκή Μητρόπολη».

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης, είπε: «Ήταν μια προσωπική χαρά να γνωρίσω τον νέο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική ελπίζω και η συνεργασία μας. Εμείς ως ΜέΡΑ25 έχουμε μια παράδοση στις δημοτικές κινήσεις που δίνουν την έμφαση στη μεταφορά εξουσιών στον δήμο, στον εκσυγχρονισμό, στις νέες τεχνολογίες, στο πώς να ‘’παντρέψεις’’ τη συμμετοχική δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο με τις νέες τεχνολογίες«

»Ήρθα με το τρακ του πρωτάρη, με πλήρη συναίσθηση του βουνού της πληροφορίας που πρέπει να συλλέξω. Έχω πολλά να μάθω από τον Δήμαρχο κι έχει μεγάλη σημασία τέτοιου είδους συνεργασίες να μην γίνονται με βάση τα πολιτικά οφέλη, τις κομματικές ταμπέλες και το πολιτικό κόστος, ώστε να προωθηθούν τα συμφέροντα μιας πόλης. Η Θεσσαλονίκη είναι η πιο ευρωπαϊκή πόλη της ΝΑ Ευρώπης και κόμβος εδώ και αιώνες, γι’ αυτό και είναι σημαντική η επανασύνδεσή της με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών του ΜέΡΑ25, του Γενικού Γραμματέα Δήμου Θεσσαλονίκης, Μίμη Φωτόπουλου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Μιχάλη Κούπκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΖΕΡΒΑ

24η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Με 38 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις 16.00, η 24η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

 • Ορισμοί Διοικητικών Συμβουλίων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.), της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης» και ορισμός μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγιορειτικής Εστίας
 • Έγκριση έκθεσης εκτέλεσης προϋπολογισμού Β΄ τριμήνου του έτους 2019 του Δήμου Θεσσαλονίκης
 • Έγκριση αποδοχής επιχορήγησης συνολικού ποσού 1.979.500 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
 • Στέγαση του 1ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
 • Λειτουργία Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σχολικού έτους 2019-2020
 • Προγραμματισμός εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων της Κεντρικής Παιδικής Βιβλιοθήκης και του Τμήματος Κεντρικής Βιβλιοθήκης μέχρι το τέλος του 2019
 • Έγκριση πραγματοποίησης φιλοξενούμενων εκδηλώσεων για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο 2019 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης
 • Πρόταση για πραγματοποίηση της δράσης «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» σε χώρο παραπλεύρως της 3ης Δημοτικής Κοινότητας
 • Διοργάνωση και πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού – πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Μαθήματα Ιστορίας»

Συνέχεια ανάγνωσης

WordPress theme: Kippis 1.15