Εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχείου

Η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, του Δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την  εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώνει ο Οργανισμός «ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 9.00 με 13.00, στην  αίθουσα «Νερού» του ∆ηµαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών από την περιοχή της Βόρειας Ελλάδος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος και μέσα στην χειμερινή περίοδο.

Συνέχεια ανάγνωσης

32η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

22 Νοεμβρίου 2019 – 17:12

Με 49 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στις 18.00, η 32η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

 • Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Θεσσαλονίκης για το έτος 2020.
 • Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων των Κοιμητηρίων ευθύνης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 • Καθορισμός των τελών στάθμευσης οχημάτων για το έτος 2020.
 • Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου: «Επισκευή-Συντήρηση-Αναβάθμιση ΗΛΜ Εγκαταστάσεων σχολικών κτιρίων έτους 2018-Τεχνικό Πρόγραμμα»
 • Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, του έργου: «Αναβάθμιση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων κατά μήκος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου – Τεχνικό Πρόγραμμα».
 • Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής και παρακολούθησης του ανοικτού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια μη επανδρωμένου αεροσκάφους, για τις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου.
 • Έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
 • Έγκριση διοργάνωσης Συνεδρίου με τίτλο «Γνωρίζοντας τους Διεθνείς Θεσμούς, γνωρίζοντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών» στις 4 και 5 Απριλίου 2020 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2020-2021.
 • Έγκριση πραγματοποίησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Τμήματος Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Διεύθυνσης Βαφοπουλείου και Πνευματικών Ιδρυμάτων για το β ́ εξάμηνο του 2019 και το α ́ και β ́ εξάμηνο του 2020.
 • Έγκριση προγράμματος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «Οι Μαγεμένες Γιορτές» για τα Χριστούγεννα 2019- Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
 • Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης για κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.
 • Έγκριση πραγματοποίησης εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS.
 • Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Σύνδεσμο Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης.
 • Προγραμματισμός εκδηλώσεων-δράσεων της 2ης Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης για το έτος 2020.

Συνέχεια ανάγνωσης

Οι φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους της Γαλλίας

Κύμα φοιτητικών διαμαρτυριών σε σαράντα γαλλικές πόλεις με αιτήματα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και επανεξέταση του συστήματος υποτροφιών για βασικές σπουδές. Μετά τα κίτρινα γιλέκα η νέα πρόκληση για τον Μακρόν; Συνέχεια ανάγνωσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ WWW.LOYTROPOLEIS.COM  2310905164

                     ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πρόταση σχετικά με τη χρονιάτικη εκδήλωση του συλλόγου ιαματικών πηγών.

Από την ίδρυση του συλλόγου μας σχεδόν κάθε χρόνο πραγματοποιείται η χρονιάτικη μας εκδήλωση και σαν είδος απολογισμού σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου.

Η περσινή εκδήλωση του 2019 στο Πλανητάριο είχε κάποια επιτυχία και από πλευράς εμφάνισης αλλά και από πλευράς ποιότητας.
Προκειμένου όμως να κάνουμε κάτι καλύτερο θα πρότεινα το σημερινό Δ.Σ. που πραγματοποιείται σε αίθουσα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας να ορίσουμε μία τετραμελή αντιπροσωπεία που θα αρχίσει από τώρα την ετοιμασία της χρονιάτικης εκδήλωσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά στον κόσμο;

Η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε πριν από ακριβώς από 30 χρόνια. Σήμερα προκαλεί ικανοποίηση για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για σκεπτικισμό για όσα μένουν ακόμη να γίνουν. Συνέχεια ανάγνωσης

WordPress theme: Kippis 1.15