ώρα 18 με Βενιζέλο διαδικτυακά

Κύκλος Ιδεών: Συζήτηση για το ΝΑΤΟ και τις προκλήσεις ασφάλειας Πρώτη διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας της Ατλαντικής Συμμαχίας, με θέμα «ΝΑΤΟ και νέα διλήμματα ασφάλειας»

Ρεμδεσιβίρη: Μήλο της έριδας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Αρχικά οι πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη διατείνονταν ότι θα συνεργαστούν στην προμήθεια και ανάπτυξη ενός πιθανού εμβολίου κατά της πανδημίας. Στο μεταξύ όμως παρακολουθούμε μια διεθνή κούρσα για τη ρεμδεσιβίρη. Στα 12.000 δολάρια εκτιμά, σε ανοιχτή επιστολή, ο επικεφαλής της βιοτεχνολογικής εταιρίας Gilead Sciences Ντάνιελ Ο Ντέι το κόστος θεραπείας … Continue reading

Γερμανική προεδρία: Τελευταία ευκαιρία για τη Μέρκελ Σπάνια οι προσδοκίες από μια εξάμηνη προεδρία της ΕΕ ήταν τόσο μεγάλες όσο αυτή τη φορά. Η γερμανική προεδρία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Ένωσης, αλλά και την πολιτική παρακαταθήκη της Ά. Μέρκελ.

ολιτική Πρόεδρος μέχρι το 2036 ο Πούτιν; Ξεκινά σήμερα το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την παραμονή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία μέχρι το 2036. Όμως η μεταρρύθμιση προβλέπει και πολλές άλλες αλλαγές.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη η Αίγυπτος στη Λιβύη Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι απειλεί ευθέως με στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Ρητορικά πυρά κατά της Τουρκίας από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, οι οποίες ωστόσο υποχωρούν στο πεδίο της μάχης.

Κοροναϊός: Σε καραντίνα ο τουρισμός της Ηλείας 5 Απριλίου 2020 – 06:39 Μέτρα από την κυβέρνηση ζητούν οι παράγοντες για να σταθεί στα πόδια του ο βασικός πυλώνας της οικονομίας.. Σχεδόν το 11% του ΑΕΠ, που σε χρήματα μεταφράζεται περίπου σε 20 δις ευρώ προέρχεται από το σπουδαίο κεφάλαιο της … Continue reading

Συμβούλιο Κορυφής: Η δύσκολη κυοφορία της συναίνεσης Παρά την κρισιμότητα των περιστάσεων οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετέθεσαν για τον Ιούλιο τη λήψη των καίριων αποφάσεων τόσο για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της επόμενης επταετίας όσο και για το Ταμείο Ανάκαμψης.

WordPress theme: Kippis 1.15