Ολική επαναφορά για τη Δημοκρατική Παράταξη

Υπερδιπλασιάζει την εκλογική της απήχηση η ΔΗΣΥ σε σχέση με τις κάλπες του 2015, καθώς μαζί με Το Ποτάμι τα ποσοστά της κινούνται στα όρια του 14% – Σε τροχιά αυτοδυναμίας η Νέα Δημοκρατία

Ολική επαναφορά για τη Δημοκρατική Παράταξη

Τη μεγάλη επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης αναδεικνύουν τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα που ακολουθούν την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα που φιλοδοξεί να συνενώσει τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», η όλη εκλογική διαδικασία και η επικράτηση της Φώφης Γεννηματά οδηγούν σε μια παραταξιακή αφύπνιση που εκτοξεύει τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία από κοινού με Το Ποτάμι – αν αδόκιμα το αθροίσει κάποιος – κινείται πλέον στα όρια του 14%!
Η ΔΗΣΥ υπερδιπλασιάζει την εκλογική απήχησή της σε σχέση με τις κάλπες του 2015 και εδραιώνεται σε διψήφια ποσοστά, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση ενιαίο φορέα. Η εικόνα μιας αλλαγής σκηνικού, μάλιστα, ενισχύεται και από τη σημαντική άνοδο που καταγράφεται στην προσωπική απήχηση της Φώφης Γεννηματά, η οποία – σύμφωνα με τη μέτρηση – ανεβαίνει στην κορυφή του πίνακα δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών. Με ποσοστό αποδοχής 44% (θετικές γνώμες), η επικεφαλής του νέου φορέα για πρώτη φορά καταγράφεται ως η δημοφιλέστερη αρχηγός. Ο ίδιος πίνακας επιβεβαιώνει και τη χαμηλή πτήση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο Πρωθυπουργός (26%) έχει κατρακυλήσει στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ κατακρημνίζεται ο κυβερνητικός εταίρος του Πάνος Καμμένος (στην προτελευταία θέση, πάνω μόνον από τον Νίκο Μιχαλολιάκο).

Σταθερά πρώτη

Από την πανελλαδική μέτρηση, που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της εκλογικής μάχης στην Κεντροαριστερά και των φονικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική, αλλά και στην κλιμάκωση των αποκαλύψεων για τη σκοτεινή υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, επιβεβαιώνεται ουσιαστικά μια μη αναστρέψιμη εικόνα για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε ήδη από τις αρχές του έτους, καθώς το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρείται σταθερά σε διψήφια ποσοστά.
Η ΝΔ κινείται σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας (άνω του 35% στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος), ενώ συντριπτικό παραμένει το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη λεγόμενη παράσταση νίκης. Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο, είναι η εντεινόμενη απαισιοδοξία που καταγράφεται στην ελληνική κοινωνία, παρά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και την, υπερπροβεβλημένη από το Μαξίμου, προοπτική ολοκλήρωσης των μνημονιακών προγραμμάτων.
Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και οι διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα για μια ανοδική πορεία των οικονομικών δεικτών που βρίσκεται σε εξέλιξη, όχι μόνον δεν πείθουν, αλλά ένας στους δύο ερωτηθέντες διαμηνύει ότι η προσωπική οικονομική κατάστασή του είναι χειρότερη από πέρυσι. Η απαισιοδοξία της ελληνικής κοινωνίας διατηρείται σε δυσθεώρητα ύψη (άνω του 75% βλέπει να διαμορφώνονται αρνητικές οικονομικές συνθήκες), ενώ το επίσης συντριπτικό 72% των πολιτών εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και δεν ελκύεται από το κυβερνητικό αφήγημα.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
3
Κεντρομόλος ή φυγόκεντρη δύναμη; Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.
13:55
Αφήστε τα πανηγύρια και αρχίστε αμέσως τη δουλειά! Φωνάξτε τους μεταρρυθμιστές του χώρου να εκπονήσουν προγράμματα και προτάσεις, βάλτε τη λέξη «ΠΑΡΑΓΩΓΗ» και «ΔΟΥΛΕΙΑ» σε κάθε πρόταση που βγαίνει απ’ το στόμα σας και κρύψτε τους σκελετούς στα φέρετρα, όχι στα ντουλάπια. Και προπαντός, μην σας περάσει καν απ’ το μυαλό ότι ο κόσμος που λέει ότι θα σας ψηφίσει έγινε κι οπαδός σας. Τέρμα οι οπαδοί, πάρτε το χαμπάρι.
Δυνατά
11:20
Με δύο απανωτές ήττες ρίχνουμε τον Μητσοτάκη και τελειώνουμε οριστικά με το παλιό
Το χόρτο
13:42
Ζωνιανών είναι, ή αλβανικό;
WordPress theme: Kippis 1.15