Φίλες και Φίλοι των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»,

Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά στην πραγματοποίηση του συνεδρίου του στις 16-18 Μαρτίου, με βάση την καθαρή εντολή των 212.000 συμπολιτών για την αναγέννηση της παράταξης.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί βασικό σταθμό στην ολοκλήρωση της ίδρυσης του νέου, ενιαίου φορέα. Εμείς ως «Κινήσεις» έχουμε εκφράσει την ικανοποίησή μας για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης της ηγεσίας του νέου, ενιαίου φορέα η οποία αποτέλεσε δικαίωση των επίπονων και συστηματικών προσπαθειών των ΚΠΣ για την ενότητα και ανανέωση όλων των δυνάμεων του χώρου με στόχο τη συγκρότηση του ενιαίου φορέα.

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου(Π.Σ.) του, για ένα ΑΝΟΙΚΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ Συνέδριο, καθοριστικό σταθμό για την οριστική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, ανοίγει νέους δρόμους για την Ελλάδα και την κοινωνία και οι «Κινήσεις» με τα μέλη μας ως συνιδρυτές οφείλουμε να συμμετάσχουμε ενεργά τόσο στις διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου (15 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου) όσο και στο επικείμενο συνέδριο.

Η συγκρότηση του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής θα γίνει με βάση την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ), η οποία προβλέπει ότι 1800 Σύνεδροι θα είναι εκπρόσωποι των κομμάτων και φορέων που συμμετέχουν στο νέο φορέα.

Στις «Κινήσεις» ο ακριβής αριθμός συνέδρων που μας αντιστοιχούν σε αυτή την 1η κατηγορία συνέδρων πλέον των μελών που συμμετέχουν στην ΟΕΣ (ηλεκτρονική δ/νση υπερσύνδεσης στο τέλος της επιστολής) δεν έχει καθοριστεί ακόμη. 

Δεδομένου ότι, θα υπάρξει και άλλη, 2η κατηγορία συνέδρων. Δηλαδή, αυτοί που θα εκλεγούν με ανοιχτή ψηφοφορία στις 4 Μαρτίου, με συμμετοχή όλων των μελών του νέου φορέα, υπό την ευθύνη της Ανεξάρτητης Επιτροπή Δεοντολογίας και διεξαγωγής εκλογών.

Εμείς, ως Κινήσεις, θα πρέπει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου να έχουμε επιλέξει τους συνέδρους μας από την 1η κατηγορία, ώστε αν κάποιος δεν μετέχει σε αυτή την κατηγορία να μπορεί να διεκδικήσει την συμμετοχή του στο συνέδριο από την άλλη κατηγορία, ενιαία για όλα τα κόμματα/κινήσεις του νέου φορέα, στις 4 Μαρτίου.

Για τον σκοπό αυτό, και για την έγκαιρη καταγραφή και πιστοποίηση των προερχομένων από   εμάς συνέδρων, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέρον τος σε          όλα τα μέλη μας (Συμμετέχοντες Πολίτες) Πανελλαδικά.

Η επιλογή των συνέδρων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με τη χρήση της «Ψηφιακής Κάλπης Ζευς» (https://zeus.grnet.gr/zeus/). Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ένα πληροφοριακό σύστημα αδιάβλητης διεξαγωγής ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Το σύστημα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από τις Κινήσεις και για την επιλογή των μελών μας που συμμετέχουν στο 70μελές Κεντρικό Συμβούλιο (ΚΣ) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Συνεπώς, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ως σύνεδροι εκ μέρους των ΚΠ, στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να μας ενημερώσουν έως τις 11/2 απαντώντας θετικά στο παρόν email. Και αναφέροντας ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα, τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά το σύνολο των μελών μας(ΚΣΕ, ΝΣ, Συμμετέχοντες Πολίτες) με μόνη εξαίρεση τους εκπροσώπους μας που είναι μέλη της ΟΕΣ.

Ενημερωτικά, οι εκλογές συνέδρων της 4ης Μαρτίου θα διεξαχθούν με βάση το ακόλουθο πλαίσιο:

–     Οι εκλογές θα διεξαχθούν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ανά Καλλικρατικό δήμο ή στις μεγάλες πόλεις ανά δημοτικό διαμέρισμα και με ένα (1) σταυρό επιλογής. Για το εξωτερικό θα έχουμε ενιαίο ψηφοδέλτιο ανά χώρα.

–     Ο αριθμός των συνέδρων που θα αναδειχθούν από κάθε δήμο ή διαμέρισμα θα προκύψει από τον αριθμό των συνέδρων που θα εκλεγούν πανελλαδικά και από το εξωτερικό με ισοβαρή, τα κριτήρια του πληθυσμού των δήμων και του αριθμού ψηφισάντων στις εκλογές επικεφαλής (π.χ. εάν οι εκλεγμένοι σύνεδροι είναι 1500-1800, αυτοί θα κατανεμηθούν με τα 2 κριτήρια που προανέφερα).

–     Μοναδική ποσόστωση αυτή του φύλου με 30%.

–     Τα σημεία εκλογής θα είναι τα ίδια με τη διαδικασία εκλογής επικεφαλής στις 12 Νοέμβρη.

–     Δικαίωμα ψήφου θα έχουν και οι 212 χιλιάδες συμπολίτες μας που έλαβαν μέρος στις 12 Νοεμβρίου.

–     Επιπλέον σύμφωνα με την απόφαση του Π.Σ θα δοθεί η δυνατότητα εγγραφής και σε νέα μέλη από το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως 22 Φεβρουαρίου.

–     Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκρισή σας, ώστε να είναι ένα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό ιδρυτικό Συνέδριο για τη συγκρότηση του νέου φορέα ως πρωταγωνιστικής δύναμης στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ας εργαστούμε όλοι μαζί για την επιτυχία των στόχων μας!

Συνοδευτικό υλικό της παρούσας εγκυκλίου οδηγίας:

Σύνθεση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) του Κινήματος Αλλαγής

Εισήγηση του συντονιστή Βασίλη Κεγκέρογλου στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που εγκρίθηκε ομόφωνα από την ΟΕΣ

Χάλαρης Μιχάλης

WordPress theme: Kippis 1.15