Έγινε η κοπή βασιλόπιτας και η γενική συνέλευση της ΠΟΠΣ

Την κοπή της βασιλόπιτας και την γενική συνέλευσή της, πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου 2018, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μελών και φίλων της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα, και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

SAMOURKASIDIS.KONSTANTINOS.POPS.11.3.2018.IMG 1019

Στην αρχή της εκδήλωσης ο γενικός γραμματέας της ΠΟΠΣ Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ανέφερε ονομαστικά τους επισήμους που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

POPS.BASILOPITA.11.3.2018 4

Ακολούθησε ένα οκτάλεπτο βίντεο με τις δραστηριότητες της ΠΟΠΣ, μέσα από φωτογραφικό υλικό, για το διάστημα από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, μέχρι σήμερα.

TSOLERIDOU.IOANNA.11.3.2018.IMG 1040

Στη συνέχεια η Ιωάννα Τσολερίδου, απέδωσε ένα ποντιακό τραγούδι για τον Πόντο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

POPS.BASILOPITA.11.3.2018 3

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας της ΠΟΠΣ του 2018, την οποία ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, και το τυχερό κομμάτι έτυχε στον εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

XATZHKYRIAKIDIS.KYRIAKOS.POPS.11.3.2018.IMG 1098

Στη συνέχεια κλήθηκε στο βήμα για να παρουσιάσει τη νεοσύστατη Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, την οποία χρηματοδοτεί το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ιβάν Σαββίδης», ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα και το προγραμματισμό για το μέλλον.

Η Χριστίνα Σαχινίδου

SAXINIDOU.XRISTINA.POPS.11.3.2018.IMG 1064

Στον απολογισμό του διοικητικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, μεταξύ άλλων τόνισε πως «η ίδια η εκλογή του διοικητικού συμβουλίου κατέδειξε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, είναι κάτι παραπάνω από ένας ζωντανός οργανισμός. Η βαθιά ανανέωση, η νέα ορμή και διάθεση για δουλειά νέων ανθρώπων, δείχνουν αν μη τι άλλο τη συνέπεια στις αρχές μας αλλά και τη συνέχεια ως προς τους στόχους μας.

Μια Ομοσπονδία που έχει δεχθεί αναίτιες και ανήθικες επιθέσεις και που για πολλούς ήταν ξεγραμμένη, έχει καταφέρει όχι απλά να αντέξει, όχι απλά να επιβιώσει, αλλά να αποτελεί και πάλι μια υπολογίσιμη σοβαρή δύναμη ευθύνης και προοπτικής για τον Ποντιακό χώρο. Και αυτό έχει να κάνει με μία μόνο λέξη, ένα μόνο συναίσθημα που μας διακατέχει όλους όσους βρισκόμαστε σήμερα σ αυτή την αίθουσα. Και το συναίσθημα αυτό λέγεται ΑΓΑΠΗ. Είναι η ΑΓΑΠΗ γι αυτό που κάνουμε, η αγάπη για την παράδοση τα ήθη και τα έθιμά μας, η αγάπη για τον Πόντο που γεννά το πάθος για δημιουργία και συνέχεια.

Είναι η αγάπη που γεννά τον σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Είναι η αγάπη που μας οδηγεί στο να χαράζουμε από κοινού πολιτικές, που μας κρατάει δεμένους σε κοινούς στόχους και οράματα. Και αυτό είναι κάτι που το έχουμε πετύχει όλοι μαζί. Διοικητικό Συμβούλιο και Σωματεία. Κάθε μέλος μας ξεχωριστά. Η δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, είστε εσείς. Τα πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη μας».

Οι παρευρεθέντες

POPS.BASILOPITA.11.3.2018 5

Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας παρέστησαν, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Δημήτρης Δελής, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Σαρίδης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης, η πρώην βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενότητας του Ποντιακού Χώρου, καθηγητής Γιώργος Παυλίδης.

POPS.BASILOPITA.11.3.2018 2

Από τον ποντιακό χώρο, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης, ο πρόεδρος του σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα και πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, και πολλοί φίλοι και μέλη ποντιακών συλλόγων.

WordPress theme: Kippis 1.15