λιγα λογια για την προτομαγια του 2018 και τον αλεκο παναγουλη

Λίγα λόγια για την πρωτομαγιά της Τρίτης και μια θύμηση  για τον Αλέκο Παναγούλη και Σιούλη Θανάση που και αυτός μας έφυγες την Πρωτομαγιά όπως και ο Αλέκος  

Κάθε πρωτομαγιά μου θυμίζει μια κακή πρωτομαγιά  όταν μετά την χούντα και σαν ελεύθεροι πλέον από τις φυλακές μαζευτήκαμε φίλοι και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ  για  να κάνουμε πρωτομαγιά στην ύπαιθρο  σε ένα καταπράσινο μέρος  δίπλα στο Πλατύ .

Μαζί και Ο Νώντας Όχονας και πολλή άλλη φίλοι και ενώ ετοιμαζόμασταν για το τραπέζι μας ήρθε μια ξαφνική είδηση  «σκοτώθηκε ο Αλέκος Παναγούλης»  σε αυτοκινητικό δυστύχημα  ούτε καν δολοφονία .

Όλοι παγώσαμε δεν ξέραμε αν η είδηση  ήταν πραγματική ενώ πριν 15 μέρες είχαμε συναντηθεί στο γραφείο του στην Αθήνα .

Τα μαζέψαμε και φύγαμε για την Θεσσαλονίκη  και μετά για Αθήνα όπου διαπιστώσαμε ότι σχεδόν ήταν παγωμένη όλη  η Πρωτεύουσα .

Συναντηθήκαμε όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι  σε έναν χώρο και αποφασίσαμε ότι στην κηδεία υμείς θα είμαστε παρών παντού  και το φέρετρα μέχρι τα νεκροταφεία θα τον πάμε  εμείς, ενώ όλες οι εφημερίδες έγραφαν για τάχα συμμετοχή Αβέρωφ κ.λπ 

Στην κηδεία του Αλέκου ήταν παρών σχεδόν όλοι η Αθήνα κουβάλησα το φέρετρα μαζί με άλλους συντρόφους   πάνω από 200 μέτρα και ο κόσμος συνεχώς  φωνάζω Αλέκο ζεις εσύ μας οδηγείς .

Αυτά πάντα θυμάμαι από την Πρωτομαγιά  κάθε χρόνο .

Επίσης στα πρώτα 13 χρόνια  με δικό μας δελτίο Τύπου του Συλλόγου Κάτοικων Τούμπας Η Ένωση όλες οι εφημερίδες μας θύμιζα αυτό το ιστορικό γεγονός και κυρίως η εφημερίδα Θεσσαλονίκη με τον Αντώνη Κούρτη που πάντα μας πρόβαλε .

Αυτά για τον Αλέκο Παναγούλη και την Πρωτομαγιά του 2018 που ελπίζω οι σημερινοί συνδιαλεχτείς στις συγκέντρωσης τους  να το θυμίζουν.

 Να θυμίζουν επίσης και τον Θανάση Σιούλη που και αυτός μας έφυγε Πρωτομαγιά  όταν ακούσαμε και αυτό το χαμπέρι ο Θανάσης πέθανε μετά από μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του .

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

WordPress theme: Kippis 1.15