ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου 2-05-2018

Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και η απουσία της χώρας μας από τις εξελίξεις αυτές βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανηγυρικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το συνέδριο του ευρωπαϊκού συνδέσμου Ιαματικών Πηγών στην Ολλανδία.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις του δήμου Σιντικής «Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου» και του δήμου Βόλβης «Νέα Απολλωνία».

Τέλος το Δ.Σ. εξέτασε αναλυτικά το ζήτημα της ομάδας εργασίας που συγκρότησε το Υπουργείο Τουρισμού για τον καθορισμό των κριτηρίων διανομής ιαματικών φυσικών πόρων, κάνοντας εκτενή ανάλυση για τα δεδομένα κάθε πηγής και τις δυνατότητες χορήγησης τους και για άλλες χρήσεις.

Μετά από διαλογική συζήτηση και εξέταση των δεδομένων, τάχθηκε υπέρ της βέλτιστης αξιοποίησης των ιαματικών φυσικών πόρων, στο βαθμό που αυτοί είναι διαθέσιμοι για χρήση από άλλες μονάδες είτε για θέρμανση, είτε για θερμοκήπια είτε για ιαματική χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων των ελληνικών λουτροπόλεων από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Πανελλήνιου Συλλόγου θα δημοσιοποιηθεί η αναλυτική θέση του Συλλόγου και θα αποσταλεί στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Τουρισμού.

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK «mailto:axmetalo@otenet.gr»gmail.coHYPERLINK «mailto:axmetalo@otenet.gr»HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm

 

 

WordPress theme: Kippis 1.15