OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ  ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ  ΚΥΠΡΟΥ» ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 

44χρόνιαπέρασαν μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, που ήταν και μια αιτία της πτώσης της Χούντας.

Θυμάμαι τηνΧούντα του Ιωαννίδη, που μας επιστράτευσε και τρέχαμε, από χωράφι σε χωράφι, να καταταγούμε δίχως καμιά οργάνωση, για τάχα πόλεμο με την Τουρκία.  Εγώ μόλις είχα βγει από τις φύλακες της χούντας και έλεγα σε όλους τους φαντάρους, που ήρθαν από την επιστράτευση  ότι, είναι μια ευκαιρίατώρα να ρίξουμε την χούντα, ενώ στην Αθήνα τα πράγματαάλλαζαν .

Στο στρατόπεδο που ήμασταν,δεν ξέρω ποιος  με κάρφωσε, σε έναν ταγματάρχη της χούντας με αποτελεσμα, να με φωνάξουν από τα μεγάφωνα  να παρουσιαστώστο Γραφείο του. Εκεί μου είπε ότι, πρέπει να φύγω, διότι δεν χρειάζονταν.

Εγώαπλά χαμογέλασα και τί έκανα  λέτε;

Δίχως φόβο και με περίσσιοθράσος,φώναξατα παιδιά σε μια γωνιά και τους χαιρέτησαλέγοντας τους: «Παιδιά η χούνταπέφτει».

Ήρθα στη Θεσσαλονίκη και με μερικούς φίλους, από τις φυλακές, όπως ο Γιώργος Σιπιτάνος, που μας έφυγε νωρίς, βρεθήκαμε στην Τσιμισκή, μπροστά στο κτίριο Βελλίδη και αρχίσαμε να φωνάζουμε,«κάτω η χούντα». Μετάαπό λίγα λεπτά, αυτή η ομάδαξεπέρασε τους 4.000 χιλιάδες πολίτες, από το πουθενά, που μέχρι το πρωίκάναμεπορεία και φωνάζαμε,κάτω η χούντα, δίχως καλά-καλά να ξέρουμε ότι, η χούντα θα έπεφτε.

Στη συνέχεια ακούγαμε για τα γεγονότα της Κύπρου. Άλλο νέο ήταν ότι, ο Μαύρος με τον Κανελλόπουλοκάνουνκυβέρνηση και μετά από δυο ώρες με εντολή Αβέρωφ έρχεται ο Καραμανλής .

Κατόπιν είχαμε  δήλωση Ετσεβίτ, πρωθυπουργού της Τουρκιάς ότι, «εμείς (οι Τούρκοι)ρίξαμε την χούντα στην Ελλάδα, μετά την εισβολή στην Κύπρο* και τον Αμερικανό Υπουργό εξωτερικών, τον γνωστό Kizinker να μας λέει ότι στην Ελλάδα έχουμε αλλαγές.

 Αυτά όλα είναι θύμησες,μετάαπό 44χρόνια, που όλα σήμερα,ασφαλώςδεν είναιτα ίδια,  αλλά μερικοί και σήμερα, δεν θέλουν  μια πραγματική δημοκρατία. Σε καθημερινή βάση τέσσερειςκρατικέςτηλεοράσεις και  ένα  ποσοστό 70% του τύπου και ραδιοφώνου, σε κάθε δελτίο ειδήσεων,με τα «δικά τους παιδιά»,να μας Παραμυθιά ζουν,για το δικό τους τάχα μεγάλο έργο, της «πρώτης φόρας αριστεράς», λες  και ζούμε σε μεσαίωνα.

Μας κατηγορούν μάλιστα ότι, τάχα εμείς καταστρέψαμε την Ελλάδα και ήρθαν αυτοί σαν σωτήρας να μας σώσουν

Τώρα σχετικά με την εκδήλωσηαποκατάστασης της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Δευτέρα24/7,μετά από όλα αυτά ταθλιβεράγεγονότα της Κύπρου το 1974κλπτο ερώτημα είναι:  Χρειάζεται αυτή η εκδηλώσει;

Δεν απαντώ. Mε αυτό το σκεπτικό εγώ ποτέ δεν θέλησα να παρευρεθώ σε αυτήν την εκδήλωση και πάντα  ευχαριστούσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση του, που και φέτος την πήρα..

 Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και εξορισθέντων1967-1974 θα πραγματοποιήσει τις γνωστές εκδηλώσεις σε επταπύργιο κλπ, απλά για να μην ξεχνάμε τα γεγονότα και με το σκεπτικό ασφαλώς ότι, συμμετέχουμε, αρκεί να μην καπελώνετε από διάφορους πολιτικούς χώρους όπως γίνεται εδώ και χρόνια

 Άρα κάνουμε πρόσκληση σε όλους, να είναι παρώντες σε αυτές τις εκδηλώσεις, για  να θυμόμαστε πως η Δημοκρατία θέλει πολλή δουλειά για να είναι παρούσα σε εμάς και στα παιδιά μας .

Για αυτό αξίζει τον κόπο  να το λέμε αυτά και να τα ξαναλέμε  και στις διάφορες αυτές εκδηλώσεις όπως αυτές, που θα γίνουν  στις πρώην φυλακές Επταπυργίου, Δήμου Θεσσαλονίκης κλπ στις 23.7.2018 και ώρα 7.30 μ.μ. Σας περιμείνουμε.

Ανέστης  Αναστασιάδης 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20.7.2018να 11

WordPress theme: Kippis 1.15