ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ Η ΕΝΩΣΗ WWW.NEATOYMPAS.GR

ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΠΑΠΑΠΗ»

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μελέτη ενός κτιριακού συγκροτήματος με χρήσεις κοινής ωφέλειας στο ακίνητο που είναι γνωστό ως “Στάβλοι Παπάφη”. Στο συγκρότημα θα εξυπηρετηθούν χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας (Βρεφονηπιακός Σταθμός και Ξενώνας Φιλοξενίας), αθλητισμού (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο), πολιτισμού (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων & Κοινωνικών Εκδηλώσεων, Χώρος Μνήμης / Αρχείο Προσφυγικής Τούμπας, Δημοτική Βιβλιοθήκη / Αναγνωστήριο, Κτίριο Γραφείων) και περίθαλψης (Κοινοτικό Ιατρείο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Διαβάσαμε  με προσοχή τον διαγωνισμό για τους γνωστούς «Στάβλοι Παπαφοι» και οι  διάφοροι φορείς που θα φιλοξενηθούν

.Ο Σύλλογος Κάτοικων Τούμπας Η Ένωση εδώ και χρόνια και μόνο ότι αυτό το κτίριο λεγόταν «Στάβλοι Παπάφοι» είχε προτείνει να κατεδαφιστεί και  με ένα όμορφο Πάρκο και σύντριβαν μέσα σε αυτόν τον χώρο  της  περιοχής και το άχαρο  αυτό κτίριο να μην υπάρχει να δοθεί στην περιέχει

Σήμερα βλέπουμε  ότι οι Στάβλοι θα μείνουν και μέσα σε αυτόν τον χώρο θα γίνουν αυτά που πρωτεΐνη ο δήμος και η λεγόμενη μελέτη .

Δεν θέλουμε να διαφωνήσουμε σαν  σύλλογος και  με τους αγώνες του έδωσε σε όλη την Τούμπα ,αλλά θα διαφωνήσουμε ότι αυτά που πρωτεΐνη ο δήμος θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο τεράστιο κτιρίου του Παπάφιου Ιδρύματος με τα 200 δωμάτια και με  τους τεράστιους εξωτερικούς  χώρους που σήμερα ρημάζουν και θα ήταν και ο κατάλληλος χώρος μιας και το Μετρό είναι μπροστά μας.

οι Στάβλοι θα προτείναμε μετά και  την κατεδάφιση του  να γινόταν με ελαφριά κατασκευή ένας παιδικός  σταθμός για την περιοχή  και ο άλλος χώρος να είναι πράσινο γιατί όλη ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι σεισμογενής και οι Στάβλοι με τα παραμικρό σεισμό  ίσως  γκρεμιστούν.

Ο Δήμαρχος αλλά και η Κοινότητα ξεχνάν  αυτά που υποσχέθηκαν ότι θα αξιοποιήσουν  το Παπάφειο, θα αξιοποιήσουν  την τεραστία περιοχή του  πρώην εργοστάσιου Υφανέτ, ότι κάτι θα κάνουν για τον Λοφίσκο και τόσα αλλά όπως τα Ρέματα που γέμισαν Αρουραίους και Κουνούπια και σήμερα  αρκούνται  σε προεκλογικά τερτίπια  ότι θα κάνουμε μεγάλη έργα στους «Στάβλους Παπάφοι» που ασφαλώς αυτά αν «γίνουν» θα γίνουν μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019 τον Μαίο  Μήνα. Αυτά τα απλά έχουμε να τονίσουμε εμείς σαν ο ποιο ιστορικός σύλλογος της περιοχής   και ελπίζω να μην παρεξηγηθούμε από τον δήμαρχο και τους δικούς του ανθρώπους …..

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

λίγα λόγια  για το δημοτικό συμβούλιο που σήμερα από την παρατάξει Μπουτάρη γίνετε το γνωστό μπάχαλα που οι πάντες διαφωνούν και μόνο οι αντιδήμαρχοι συμφωνούν.

Μια πρόταση δίκια μας είναι ότι όλα αυτά μπορούν να διορθωθούν αν ο δήμαρχος παραδεχτεί τα δικά του λάθει ως προς την σύνθεση της διοικήσεις που είναι ένα δικό του βιλαέτι και όχι της παράταξης .

Τις  δυο εκλογές νίκες θέλουμε να του  θυμίσουμε ότι  τις κέρδισε όχι  επειδή λεγόταν Γιάννης Μπουταρης  τις κέρδισε γιατί ένας κόσμος του Πασοκ στάθηκε στο πλευρό του και έδωσε αγώνες και μάλιστα και πριν και με την Χρύσα Αράπογλου που ξεβράκωσε την δεξιά στο δημοτικό σύμβουλοι και στο δικαστήριο που και για το ίδιο θέμα ο Γιάννης Μπουτάρης είχε ζήτηση συγγνώμη στα δικαστήρια  από τον Παπαγεωργόπουλος.

Άρα αν θάλλει να σωθεί η παράταξη που εμείς εδώ στον Σύλλογος και  με τα Νια Της Τούμπας «που και εμάς μας πούλησε»  τον στηρίζαμε.

Μια νέα μας πρόταση   είναι να καλέσει Ο Δήμαρχος  όλα τα ιστορικά στελέχη  της παράταξης και  να τους ανάθεση όλες τις αρμοδιότητες αντιδημάρχους κ.λπ και μετά να πάνε για εκλογές ενωμένου  και  να υποσχεθεί ότι μετά τις εκλογές η παράταξη θα εκλέξει τον νέο τους  δήμαρχο «μπορεί να είναι και ίδιος»  εφόσον κερδίσουν τις εκλογές . Αυτά αν δεν γίνουν ο Δήμος και  με την ευθύνη όλων μάλλον  ξανά θα πέσει στα χέρια της δεξιάς και  να το θυμάστε όλοι

Από το γραφείο τύπου του συλλόγου

Θεσσαλονίκη 31.7.2018

WordPress theme: Kippis 1.15