ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ

Πέρυσι, στην τρίτη χρονιά της νέας προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχαμε τα χειρότερα αποτελέσματα της δεκαετίας.

Ο τελικός Κυπέλλου, με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων, των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου και της πιο «έντιμης» κυβέρνησης από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, διεξήχθη με ξένους διαιτητές.

Ξένους επόπτες και εξυγιαντές είχαμε ζητήσει από πέρυσι, από τους ποδοσφαιρικούς φορείς της Ευρώπης, για την επιλογή των διαιτητών.

Και φέτος ζητήσαμε στους αγώνες μεταξύ των «ισχυρών» ΠΑΕ να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές.

Φυσικά και άλλες ομάδες, νιώθοντας ότι θα αδικηθούν από τους «ισχυρούς» ζήτησαν ξένους διαιτητές στους αγώνες τους.

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές δεν υπήρξε πρόβλημα, στην ολοκλήρωση όμως της τέταρτης εμφανίστηκε και ήταν εξόφθαλμο.

Η μια «ισχυρή» ΠΑΕ -και δικαιολογημένα- με αφορμή την αλλοίωση ουσιαστικά του αποτελέσματος του αγώνα υπέρ άλλης «ισχυρής» ΠΑΕ, ρωτάει τους αρμόδιους και την κυβέρνηση γιατί δεν τοποθετήθηκε το VAR στα ελληνικά γήπεδα.

Βέβαια, το ερώτημα δεν το έθεσε κανείς προτού ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Και τώρα, όλοι ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Υπάρχουν, από τη μια μεριά, τα μεγάλα λόγια των «εξυγιαντών» μεγαλομετόχων των ΠΑΕ και της κυβέρνησης, και το μηδενικό αντίκρισμα υλοποίησης από την άλλη.

Όμως, το πιο βασικό είναι η έλλειψη αυτοσεβασμού και θεσμικής αξιοπιστίας, που διαπερνά το μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και επιτρέπει σε αυτόκλητους σωτήρες, κάθε μορφής, να ασελγούν στην αξιοπρέπειά μας.

Τι καλύτερη απόδειξη χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε γιατί φτάσαμε στην οικονομική κρίση και δεν μπορούμε τόσα χρόνια να βγούμε;

Όταν σε μία επιμέρους κοινωνική δραστηριότητα, όπως το ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να θεσμοθετήσουμε κανόνες και να τους τηρούμε, πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά, θεσμικά και πολιτικά προβλήματά μας;

WordPress theme: Kippis 1.15