Σήμα κινδύνου από Λαγκάρντ για την παγκόσμια οικονομίαΑλλάζει ο «ο παγκόσμιος καιρός» και οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία θα αναθεωρηθούν χαμηλότερα! Αυτό ήταν το μήνυμα της «σιδηράς κυρίας» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον.


 

Την ίδια ώρα απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση των εμπορικών συγκρούσεων, προειδοποιώντας πως έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές αρνητικές επιπτώσεις.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ίδια υποστήριξε ότι ο κόσμος «πρέπει να χτίσει ένα παγκόσμιο εμπορικό σύστημα που θα είναι πιο ισχυρό, δίκαιο και κατάλληλο για το μέλλον» και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στους διεθνούς θεσμούς.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο, γιατί ο κατακερματισμός των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων θα μπορούσε να έχει δυσβάσταχτες επιπτώσεις σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι αναπτυγμένες οικονομίες» πρόσθεσε.

«Η ιστορία δείχνει πως αν και είναι δελεαστικό να ταξιδεύει κανείς μόνος του, οι χώρες πρέπει να αντισταθούν στις σειρήνες της αυτάρκειας, γιατί όπως μας λέει και η ελληνική μυθολογία, οδηγεί σε ναυάγιο» τόνισε η κα. Λαγκάρντ.

WordPress theme: Kippis 1.15