ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου 7-10-2008

Θέμα: Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου στο ΜακεδονίαΠαλλά

Τις αρνητικές εξελίξεις για τις  ελληνικές λουτροπόλεις που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να περάσουν στη δικαιοδοσία του «Υπερταμείου» απασχόλησε  την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Για αρκετή ώρα τα μελή του Δ.Σ. ανέλυσαν τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  και μετά από εξαντλητική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα  ότι οΠανελλήνιος Σύλλογος είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο  και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επανέλαβαν την πάγια θέση τουΠανελλήνιου Συλλόγου για την ανάπτυξη αυτών των λουτροπόλεων μέσα από διαφανείς δημόσιους διαγωνισμούς και τη στενοί συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ με τους δήμους των περιοχών αυτών και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σ αυτές.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγουεξέτασε το ζήτημα της λουτρόπολης των Ελευθερών Καβάλας κατόπιν και της επαφής με τον ανάδοχο της επένδυσης, ο οποίος ενημέρωσε τον σύλλογο ότι η επένδυση θα υλοποιηθείσυμφωνά με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σημειώνουμε ότι ο επενδυτής σχεδιάζει την κατασκευή ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων με 150 κρεβάτια και άλλες επενδύσεις στον χώρο της λουτρόπολής.

Μάλιστα μεταξύ των δύο πλευρών εξετάζονται οι δυνατότητες συνεργασίας για την υποστήριξη της επένδυσης και την ανάδειξη της εγκαταλελειμμένης σήμερα λουτρόπολης, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής.

Ο σύλλογος συζήτησε επίσης την προκήρυξη αναπτυξιακού συνέδριου στην νήσο Νίσυρο και αποφάσισε αν προκληθεί  να συμμετέχει  σε αυτό, προκειμένου να αναδείξει την λουτρόπολη της περιοχής.

Το ΔιοικητικόΣυμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας «Μακεδονία» και αποφάσισε αντιπροσωπεία του συλλόγου να επισκεφτεί τα γραφεία της εφημερίδας. Αποφάσισε, μάλιστα, την άμεση συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγουμε την εφημερίδα με στόχο  την προβολή του θεραπευτικού τουρισμού.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Νιόβη Παυλίδου, στην οποία πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τις ιαματικές  πηγές, τη διαδικασία αναγνώρισης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου αποφάσισέ να γίνουν δεκτά τα 80 περίπου αιτήματα από νέα μελή του συλλόγου αρχικά ως  φίλοι και επιστημονικοί συνεργάτες σε όλους τους τομείς του συλλόγου.

 

 

 

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK «mailto:axmetalo@otenet.gr»gmail.coHYPERLINK «mailto:axmetalo@otenet.gr»HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm

 

WordPress theme: Kippis 1.15