Ίριδα Ζιόγκα που θα παρουσιάσει το νέο της επιτυχημένο project MAN WANTED
-Νίκος Δεληγκάρης που θα παρουσιάσει την ψυχολογία και σημασία στην σύνθεση και χρώμα της εικόνας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες και τα πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο χώρο του animation στην Ελλάδα.
Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το TAF Thessaloniki Animation Festival, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «ANIMEARTH». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.
Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.
Special συλλογές:
-Το Ουκρανικό και Ουγγρικό πανόραμα Animation
-Τα αφιερώματα HUMAN RIGHΤS ANIMATED με τη στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung GR, όπου μέσα από την τέχνη του animation θα προβάλλονται επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που θα θίγουν ή θα αναδεικνύουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επιστρέφουν οι Chloé Alliez & Violette Delvoye, όπου θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρεμιέρα την ολοκληρωμένη σειρά τους World in (stop) Motion. Ένα επεισόδιο της, το “Ruined Picture”, γυρίστηκε στο πλαίσιο του TAF πέρυσι μαζί με συμμετέχοντες σε διήμερο εργαστήριο stop motion.
Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα διεξαχθούν προβολές και Workshops για παιδιά.
Στη φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες.
Τέλος, οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν για τη συνολική τους προσφορά στο χώρο του animation.

WordPress theme: Kippis 1.15