λουτρά στο θεμιων Παρανεστιου

Αξιότιμε κύριε Αναστασιάδη,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας θα ήθελα να σας αναφέρω κάποιες επιπλέον πληροφορίες.

Στον Δήμο μας ανήκει η περιοχή των Θερμιών στην οποία υπάρχουν ιαματικές πηγές. Αναφορικά με το νερό των πηγών, ο χαρακτηρισμός τους είναι μετεωρικό υπέρθερμο NaCaHCO3-KLiBrFCO2 και είναι μεταλλικό υποτονικό ιαματικό νερό. Βάσει δειγματοληψιών που έχουν πραγματοποιηθεί, το νερό είναι πόσιμο και έχει θερμοκρασία 50-60 oC. Επίσης, οι θεραπευτικές ενδείξεις αναφέρονται σε ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, παθήσεις των ουροφόρων οδών του ύπατος και των χοληφόρων οδών.

Ο οικισμός έως και σήμερα αποτελείται από αυτοσχέδιες παράγκες φτιαγμένες από λαμαρίνα (120) από ανθρώπους που επισκέπτονται τα λουτρά. Δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι καθώς δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στην περιοχή αν και υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ οι οποίες δυστυχώς είναι κατεστραμμένες. Ένα ακόμη θλιβερό γεγονός είναι ο σωρός σκουπιδιών ο οποίος υπάρχει, τα οποία δεν βρίσκονται αρκετές φορές σε εμφανή σημεία αλλά παρόλα αυτά μολύνουν και ρυπαίνουν τόσο τον χώρο όσο και τη φύση γενικότερα.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναβάθμισης του Δήμου μας δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται και η αξιοποίηση και αναβάθμιση της προαναφερθείσας περιοχής. Στον άξονα αυτό, θα επιθυμούσα την πραγματοποίηση μιας διαζώσης συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να συζητήσουμε εκτενεστέρα τις δυνατότητες ανάδειξης των ιαματικών πηγών των Θερμιών Παρανεστίου υπό την αιγίδα του Δήμου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση απάντηση σας.

Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Καγιάογλου

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944353093

WordPress theme: Kippis 1.15