Η Αναθεώρηση του Συντάγματος στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Εισηγητές στη διαδικασία στην επιτροπή της Βουλής θα είναι οι οι Ανδρέας Λοβέρδος. Ευάγγελος Βενιζέλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Η Αναθεώρηση του Συντάγματος στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ | tovima.gr

Η τακτική που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής αλλά και οι προτάσεις που θα καταθέσει για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα τεθούν επί τάπητος στην «κλειστή» συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ανοίξει τη διαδικασία της Αναθεώρησης ήταν αναμενόμενη και για αυτό υπήρξε εδώ και καιρό συστηματική προετοιμασία. Η αρμόδια επιτροπή έχοντας ως βάση τις προτάσεις που εμπεριείχε η επιστολή της Φώφης Γεννηματά προς τους πολιτικούς αρχηγούς τον Μάιο προχώρησε στην περαιτέρω επεξεργασία τους. Άλλωστε η πρόταση όπως ειπώθηκε στις σχετικές συσκέψεις «δεν αποτελεί ευαγγέλιο».

Την περασμένη Πέμπτη για το θέμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, ευρεία σύσκεψη στην οποία εκτός από τα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Αλιβιζάτος, Γιώργος Καμίνης, Κώστας Μποτόπουλος, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Ξενοφών Κοντιάδης και ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά., Χρήστος Πρωτόπαπας. Εξετάστηκε η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής αλλά και οι προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της πρότασης του ΚΙΝΑΛ. Εισηγητές στη διαδικασία στην επιτροπή της Βουλής θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ανδρέας Λοβέρδος. Ευάγγελος Βενιζέλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στην αντεπίθεση για τα «σκάνδαλα»

Το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση και στο μέτωπο της σκανδαλολογίας, μετά και το πόρισμα της επιτροπής για το «Ερρίκος Ντυνάν». Στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για «φιάσκο» τονίζοντας ότι «αποδείχθηκε πως δεν υπάρχουν ευθύνες για τα στελέχη μας», δίνοντας  μήνυμα στήριξης του Ανδρέα Λοβέρδου. Το Κίνημα Αλλαγής στο δικό του πόρισμα αναμένεται να σημειώσει ότι τα περί δήθεν πολιτικού σκανδάλου, είχαν ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την ενίσχυση της σκανδαλολογίας.

WordPress theme: Kippis 1.15