Σε ηλικία 93 χρονών έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της δημοκρατίας, ένας ένθερμος απόγονος των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου, ο Κώστας Χορομίδης, ο οποίος γεννήθηκε στο Κιλκίς και δραστηριοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δίδοντας τη ζωή του για τις δημοκρατικές αξίες του τόπου.

Ο Κώστας Χορομίδης, έφυγε από κοντά μας τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου 2018, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης όπου διέμενε με την αγαπημένη του σύζυγο Μαίρη, και στη ζωή του διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά του, την ευθύτητα του λόγου του και την προσήλωσή του στις αρχές της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Χορομίδης, χρημάτισε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Χορομίδης, ήταν επίτιμος πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, βοηθώντας στην εξυγίανση και στην ομαλότητά της, ενώ στάθηκε αρωγός στη Μέριμνα Ποντίων Κυριών και στο μεγάλο έργο της, την Διαμαντίδειο Στέγη Ηλικιωμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Χορομίδη

XOROMIDIS.KOSTAS 1

Ανακοίνωση για το θάνατο του Κώστα Χορομίδη, εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αναφέροντας: «Στα 93 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής δικηγόρος, Κώστας Χορομίδης. Ο εκλιπών, στα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Πολιτικά οργανώθηκε στην Αριστερά και ως φοιτητής συνελήφθη και πέρασε από στρατοδικείο. Ήταν ο τελευταίος επιζών συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Επίσης ήταν συνήγορος πολιτικής αγωγής, στη δίκη του Γιώργου Τσαρουχά. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Χορομίδη».

WordPress theme: Kippis 1.15