Σκληρή πολιτική κριτική στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, θα ασκήσει η παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια όπως διαμήνυσε ο τελευταίος στο makthes.gr με αφορμή τον τρόπο προσέγγισης στελεχών άλλων παρατάξεων από τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια σχηματισμού της νέας διοίκησης στο πλαίσιο του «Κλεισθένη».

Χθες, 28/8, στη διάρκεια της συνάντησης της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» συζητήθηκε και η απόφαση του κου Ζέρβα να τοποθετήσει τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, στην «κεφαλή» του Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Γενικώς «έγινε μια τολμηρή, ανοιχτή συζήτηση για ένα σύνθετο θέμα πολιτικής και προσωπικής ηθικής, διότι αυτά που συμβαίνουν είναι, σε έναν βαθμό, πρωτόγνωρα», υποστήριξε ο κ. Βούγιας και έκανε λόγο για συμπεριφορές οι οποίες δεν είναι πολιτικά ορθές.

«Εμάς μας παραξένεψε το γεγονός αυτής της προσπάθειας διεμβολισμού, τη στιγμή που είχα κάνει δύο συναντήσεις και η παράταξή μας σε δύο αντίστοιχες συνελεύσεις είχε δείξει, σε μεγάλη πλειοψηφία, τη διάθεση να συνεργαστούμε με την παράταξη Ζέρβα σε μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα προϋπέθετε κάποιου είδους συμμετοχή, αλλά με μία προγραμματική συμφωνία στρατηγικής σημασίας που θα του έδινε, κατά τη γνώμη μας, να θεωρεί ότι όχι ένας, αλλά το σύνολο της παράταξης θα τον στήριζε», εξήγησε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Ειδικότερα, «ενώ υπήρχε άλλος τρόπος και από την πλευρά μας κάθε καλή διάθεση να βρούμε μια συνεργασία. Δεν είχαμε βάλει κανένα βέτο. Επομένως αυτό είναι πρωτόγνωρο. Θα έλεγα απρεπές», συνέχισε ο κ. Βούγιας αναφερόμενος στην πρακτική του κ. Ζέρβα.

Ακόμη, ο κ. Βούγιας ζήτησε από τον κ. Ζέρβα να αναμένει τη χθεσινή συνεδρίαση της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης», προτού ανακοινώσει το σχήμα της νέας διοίκησης, κάτι το οποίο δεν ακολούθησε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ενόχλησε τον κ. Βούγια.

«Είναι κουραστική η συναίνεση. Ο Ζέρβας νομίζω προτίμησε να πάει σε μια εύκολη λύση, ελεγχόμενη, αντί να κάνει τη δύσκολη λύση. Νομίζω στάθηκε με μία ανασφάλεια, παρότι του έδωσε ο νόμος αρμοδιότητες. Δεν θα έπρεπε, διότι ο δήμαρχος είναι δήμαρχος», προσέθεσε ο επικεφαλής της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης».

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξη του κ. Βούγια θα ασκήσει «μία δημιουργική, εποικοδομητική αντιπολίτευση. Θα ψηφίζουμε πάντα αυτά που θεωρούμε σωστά για την πόλη», ωστόσο όπως έσπευσε να συμπληρώσει, θα ασκήσει σκληρή πολιτική κριτική προσωπικά στον Κ. Ζέρβα, λόγω του τρόπου προσέγγισης στελεχών της παράταξής του.

Σχετικώς με την τοποθέτηση του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη, στην «κεφαλή» του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βούγιας ξεκαθάρισε ότι «τον θέλουμε στην παράταξή μας. Δεν είναι κάποιος που θέλουμε να τον διώξουμε στην πρώτη ευκαιρία» και ζήτησε «να μείνει κριτικά, αποδεχόμενος το σκεπτικό της παράταξης».

«Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση κοινά αποδεκτή, που θα κρατούσε τον Μπαρμπουνάκη στην παράταξή μας, αλλά θα διαφύλασσε και την αξιοπρέπεια και την ενότητα της παράταξης», συνόψισε ο κ. Βούγιας.

Βέβαια, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η άλλη επιλογή του κ. Μπαρμπουνάκη είναι να ανεξαρτητοποιηθεί, όπως συνέβη με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη νέα διοίκηση του Κ. Ζέρβα.
Με βάση τα λόγια του κ. Βούγια, ο κ. Μπαρμπουνάκης εξέφρασε και στη χθεσινή συνεδρίαση της παράταξης, όπως είχε αποκαλύψει και νωρίτερα το makthes.gr (διαβάστε ΕΔΩ), ότι επιθυμεί να παραμείνει δημοτικός σύμβουλος με την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

«Αν δεχθεί το σκεπτικό της παράταξης, με μια δική του τοποθέτηση» ο Α. Μπαρμπουνάκης μπορεί να παραμείνει, κατέληξε ο κ. Βούγιας.