Πρωτοβουλία για αλλαγή, εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, της -κακής- όψης που έχουν οι περισσότερες στάσεις του ΟΑΣΘ ανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Έτσι σε συνεργασία με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης σε 100 στάσεις του κέντρου τοποθετήθηκαν φωτογραφίες περασμένων δεκαετιών της πόλης, από τη δεκαετία του 1910 έως αυτή του 1980, από το αρχείο της Δ.Ε.Θ. και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Το κόστος της εκτύπωσης των φωτογραφιών ανέλαβε εξολοκλήρου η Δ.Ε.Θ. κι ο δήμος διέθεσε τα τεχνικά μέσα.

Ακόμη, και σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο facebook εκτός από τις αλλαγές στις στάσεις έγιναν και μερικές άλλες εργασίες στη Θεσσαλονίκη οι οποίες στόχο είχαν την αποκατάσταση της ευταξίας στην πόλη.

Έτσι, κι όπως έγραψε ο ίδιος ο δήμαρχος:

«➤Απομακρύναμε τις παράνομες αφίσες από τους στύλους της ΔΕΗ στο σύνολο της πόλης
➤Με πρωτοβουλία μου και σε συνεργασία με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, εν όψη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλάξαμε την εικόνα των στάσεων του ΟΑΣΘ τοποθετώντας φωτογραφίες της πόλης από περασμένες δεκαετίες. Στόχος της διοίκησης είναι η μελλοντική και πλήρης αποκατάσταση των στάσεων του ΟΑΣΘ
➤Αλλάξαμε όλες τις φθαρμένες Ελληνικές σημαίες στα δημοτικά κτίρια
➤Απομακρύνθηκε το λευκό καραβάκι που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου το οποίο αποτελούσε μέρος του χριστογεννιάτικου εορταστικού διάκοσμου του 2016
➤Τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι σε δρόμους στην Δ’ και Ε’ Δημοτική Κοινότητα
➤Καθαρίσαμε οικόπεδο στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, το οποίο είχε μετατραπεί σε υπαίθρια αποθήκη μπάζων και απορριμμάτων»

Η ανάρτηση του δημάρχου