ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΕΣΜΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΗΝ ESPA EDRA BTRIXELES  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ευρωπαϊκή Ένωση SPA (ESPA) <pr@europeanspas.eu>

Προς:

anestis_anastasiadis@yahoo.gr  ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ WWW.LOYTROPOLEIS.COM 2310905164 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τρί, 24 Μαρ στις 1:54 μ.μ.

Δείτε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Η πανδημία κορωναϊού είναι η ιστορική στιγμή για την αναβίωση και αναγνώριση της λουτροθεραπείας

Η European Spas Association απευθύνει έκκληση για τη σημασία της πρόληψης για την προετοιμασία του ανοσοποιητικού συστήματος για τον μακροπρόθεσμο υγιεινό τρόπο ζωής. Ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης προσφέρει φυσικές θεραπείες για την αποτελεσματική χρήση των θεραπευτικών πόρων της φύσης στην πρόληψη της υγείας και την προφύλαξη από χρόνιες ασθένειες.

Η σημερινή πανδημία του Coronavirus αναγκάζει τη διεθνή ιατρική κοινότητα να επανεκτιμήσει τη φιλοσοφία της και να θέσει το έδαφος για νέες και πιο ρεαλιστικές αρχές που θα εφαρμοστούν στην εποχή μετά το Κορόνα.

 

Οι Βρυξέλλες – Csilla Mezösi, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Spa, δείχνει τη σημασία του τουρισμού υγείας που σχετίζεται με την ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ στα ιατρικά ιαματικά λουτρά της Ευρώπης. Στο πρώτο μέρος, εστιάζουμε στην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, δεδομένου ότι οι δύο επικεφαλίδες του COVID19 (Κίνα, Λομβαρδία) ανήκουν στις περιοχές όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί γενικό πρόβλημα.

Ένα άλλο δυσμενές γεγονός που οφείλεται στον τρόπο ζωής μας, το 80-90% της ζωής μας, περνάμε εσωτερικά. Οι περισσότερες από τις αρνητικές επιπτώσεις που επηρεάζουν το σώμα μας, όπως το ηλεκτροσμόγα, δεν γίνονται αντιληπτές από τις αισθήσεις μας, αν και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες μακροπρόθεσμα. Η καθημερινή ζωή, το άγχος στην εργασία, η αστική θόρυβος, ο καθιστικός τρόπος ζωής, το κάπνισμα, η κατανάλωση οινοπνεύματος και ναρκωτικών, η απομόνωση, η μοναξιά, αποτελούν μερικούς από τους κύριους λόγους για το συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του πληθυσμού.

 

Η ESPA υπογραμμίζει ότι η μόνη εγγύηση κατά της εξαφάνισης ήταν πάντα και θα παραμείνει πάντα το ανοσοποιητικό μας σύστημα: καθολικό, απείρως προσαρμόσιμο σε όλες τις νέες μορφές μελλοντικών μικροβίων και απολύτως αξιόπιστο εάν διατηρηθεί σωστά και αποκατασταθεί. Η πανδημία του κορωναϊού είναι η τελευταία πρόσκληση για να αναγνωρίσουμε τη σημασία των θεραπειών λουτροθεραπείας και spa.

Οι θεραπείες για χρόνιες ασθένειες, αποτοξίνωση, διαβήτη, καρδιαγγειακά προβλήματα, χαλάρωση και αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι όλα τα μέσα για την αποκατάσταση του υπερβολικού θορύβου του ανοσοποιητικού μας συστήματος και όλα αυτά είναι στον τομέα της Βαλβιολογίας, του φαρμάκου με θεραπευτικό νερό.

Η European Spas Association καλεί όλες τις σεβαστές ιατρικές ομάδες και τους συναδέλφους του τουρισμού να συνεργαστούν περισσότερο από ποτέ για να αναγνωρίσουν τις θεραπείες της λουτροθεραπείας και του ιατρικού ιατρείου ως μια πραγματική και πολύτιμη ειδικότητα της διεθνούς ιατρικής και να θεωρήσουν τη λουτροθεραπεία με τις θεραπευτικές δυνατότητες ως μια βαθιά λογική θεραπευτική ιδέα.

 

Δρ. Ο Φ. Μπράιχ, Διευθυντής του Αμερικανικού Οργανισμού Ιατρικής του Balneo, επισημαίνει ότι «η Balneo Medicine θα μπορούσε να αποτελέσει το δεύτερο μέτωπο για την καταπολέμηση των χρόνιων εκφυλιστικών νόσων και να υποστηρίξει το φαρμακευτικό φάρμακο για μια καλύτερη και πληρέστερη εξέλιξη στο μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης.

Είναι αδύνατο να αγνοηθεί η κρίσιμη σημασία ενός άθικτου ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικά τώρα, ενώ η πανδημία Corona πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Η Balneo Medicine είναι το κλειδί της βιώσιμης διατήρησης του ανοσοποιητικού συστήματος μας, που είναι η μόνη σίγουρη πιθανότητα να μην εξαφανιστεί από τις πανδημίες και να προετοιμαστεί η ασυλία μας ».

 

Η Ευρωπαϊκή Spas Association έχει ως στόχο να ενημερώσει για πολλές φυσικές θεραπείες από την προσφορά των 20 χωρών-μελών μας. Εκτός από τις διαφορετικές θερμικές θεραπείες που βασίζονται σε φυσικές συνθήκες σε κάθε περιοχή, όπως τα ιαματικά λουτρά, οι καλύτεροι ειδικοί στις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Σπα μπορούν να παρέχουν πληροφορίες και μελέτες για την προαγωγή υγιεινού τρόπου ζωής, την προστασία από ασθένειες και ιούς ή τη θεραπεία ασθενειών ενισχύοντας το σώμα μας.

 

Δρ. Η Tatyana Angelova, εμπειρογνώμονας της Βουλγαρικής Ένωσης Βαλλονίας και του Τουρισμού SPA και μέλος της Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Spa Spas, είναι πεπεισμένη ότι μια «ολοκληρωμένη κλιματική και SPA θεραπεία διεγείρει τις σανογενείς διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα και μειώνει την υποτροπή των χρόνιων ασθενειών. »

Για να ξεπεραστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, ο Δρ. Η Αγγελόβα συμβουλεύει «να είναι έξυπνη και να χρησιμοποιεί τους θεραπευτικούς πόρους της φύσης στα ιαματικά θέρετρα, να συνδυάζει κλιματολογικούς παράγοντες με υδροθεραπεία, θεραπεία με λάσπη για την πρόληψη και την πρόληψη χρόνιων παθήσεων, καθώς και να αυξήσει τη συνολική ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. »

Είναι πεπεισμένος ότι «σήμερα ο στόχος είναι να φέρει η ανθρωπότητα πίσω στη φύση, η οποία ικανότητα να θεραπεύει το ανθρώπινο σώμα έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενεργό προώθηση των ελαφρών αρνητικών ιόντων και φυτοντονιδίων του κλίματος, το φυσικό ιαματικό νερό που χρησιμοποιείται με επιτυχία ως θεραπεία – είτε για πόση, είτε για εξωτερική χρήση, για εισπνοή ή για άλλες θεραπείες spa.

Υπάρχουν σειρές επιστημονικών κλινικών και πειραματικών δεδομένων που αποδεικνύουν το σαγονικό αποτέλεσμα της βαλβιολογίας που μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 6 μήνες. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μια περιεκτική λουτροθεραπεία, η οποία εκτελείται τακτικά σε ετήσια βάση, βελτιώνει ορισμένους τύπους χρόνιων παθήσεων των εσωτερικών οργάνων, μειώνει την αναλογία υποτροπής και συνεπώς την ανάγκη για

Evropaïkí Énosi SPA (ESPA) <pr@europeanspas.eu>

Pros:

anestis_anastasiadis@yahoo.gr

 

WordPress theme: Kippis 1.15