ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3-12-2021

«3 Δεκεμβρίου 2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»

Σήμερα, Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η Αυτοδιοικητική Παράταξη της Κεντρικής Μακεδονίας «Πράξεις για τη Μακεδονία|» ζητά απαντήσεις από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με το σχέδιο ανάπτυξης για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στην Περιφέρεια. Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα μας σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης για την Αναπηρία και την υλοποίηση αυτού, δύο ολόκληρα χρόνια μετά την εκλογική νίκη της Παράταξης του σημερινού Περιφερειάρχη.

Μέσα στη δυσχερή συνθήκη της πανδημίας που μαστίζει το κοινωνικό σύνολο, τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του Covid-19 και τη σκληρή μάχη που δίνουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, τα ΑΜΕΑ έρχονται αντιμέτωπα σε καθημερινή βάση και με την έλλειψη των απαραίτητων εύλογων προσαρμογών και έργων για τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει, εν πολλοίς με ευθύνη της αρμόδιας Περιφερειακής Διοίκησης, απροσπέλαστη και εχθρική στις μετακινήσεις των ΑΜΕΑ. Η παράταξή μας έχει περισσότερες φορές επισημάνει την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακού σχεδίου για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ΑΜΕΑ, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Περιφερειακή Διοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας είναι προφανώς αδιάφορη για τα προβλήματα πρόσβασης των ΑΜΕΑ, ιδίως στην τόσο δύσκολη συνθήκη της πανδημίας για τη δημόσια υγεία, με τη συστηματική και παντελή έλλειψη σχετικού σχεδίου που επιδεικνύει.

Η παράταξή μας «Πράξεις για τη Μακεδονία» παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες μας και διεκδικεί τα αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα για τη συμμετοχή και προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, σε όλες της εκφάνσεις του κοινωνικού και οικονομικού βίου.

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση ή την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK «mailto:axmetalo@otenet.gr»gmail.coHYPERLINK «mailto:axmetalo@otenet.gr»HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm

WordPress theme: Kippis 1.15