ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δράστης του μακελειού στο Τέξας είχε υποστεί μπούλινγκ, λένε οι φίλοι του

25 Μαΐου 2022

ΟΣΤΙΝ. ΤΕΞΑΣ. («WP»). Ο ένοπλος δράστης στη σφαγή της Τρίτης ήταν ένας μοναχικός 18χρονος που είχε δεχθεί μπούλινγκ λόγω προβλημάτων ομιλίας στην παιδική του ηλικία, υπέφερε από μια δύσκολη ζωή στο σπίτι και διαμόρφωσε μία επιθετική προσωπικότητα με τα χρόνια εναντίον συνομήλικων και αγνώστων, ανέφεραν φίλοι και συγγενείς. Τα όπλα τα αγόρασε αφού συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια.

(Διαβάστε ακόμα: Μπάιντεν: Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημα στο λόμπι των όπλων;)

Ο Σάντος Βαλντέζ Τζούνιορ, 18 ετών, δήλωσε ότι γνωρίζει τον Σαλβαδόρ Ράμος από την αρχή του Δημοτικού σχολείου. Ηταν φίλοι, είπε, μέχρι που η συμπεριφορά του Ράμος άρχισε να επιδεινώνεται.

Επαιζε βιντεοπαιχνίδια όπως το «fortnite» και το «call of duty». Αλλά μετά ο Ράμος άλλαξε. Κάποτε, είπε ο Βαλντέζ, ο Ράμος πήγε σε ένα πάρκο όπου έπαιζαν συχνά μπάσκετ και είχε κοψίματα σε όλο του το πρόσωπο. Αρχικά είπε ότι μια γάτα είχε γρατζουνίσει το πρόσωπό του. «Τότε μου είπε την αλήθεια, ότι είχε κόψει το πρόσωπό του με μαχαίρια ξανά και ξανά και ξανά», είπε ο Βαλντέζ. «Είπα: είσαι τρελός, αδερφέ, γιατί το έκανες αυτό;». Ο Ράμος είπε ότι το έκανε για πλάκα, θυμάται ο Βαλντέζ.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, ο Ράμος δέχτηκε εκφοβισμό επειδή είχε τραυλισμό και έντονο χείλος, είπαν φίλοι και οικογένεια.

Ο Στέφεν Γκαρσία (Stephen Garcia), ο οποίος θεωρούσε τον εαυτό του τον καλύτερο φίλο του Ράμος στην όγδοη Δημοτικού, είπε ότι «δεχόταν σκληρό μπούλινγκ, πάνω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάνω από παιχνίδια, πάνω από όλα».

«Ηταν το πιο καλό παιδί, το πιο ντροπαλό παιδί. Απλώς έπρεπε να βγει από το καβούκι του». Μια φορά, δημοσίευσε μια φωτογραφία του φορώντας μαύρο μολύβι ματιού, είπε ο Γκαρσία, κάτι που προκάλεσε σωρεία σχολίων που χρησιμοποιούν έναν υποτιμητικό όρο για έναν γκέι. Ο Γκαρσία είπε ότι προσπάθησε να τον υπερασπιστεί. Ομως, όταν ο Γκαρσία και η μητέρα του μετακόμισαν σε άλλο μέρος του Τέξας για τη δουλειά της, «απλώς άρχισε να είναι διαφορετικός άνθρωπος», είπε.

«Γινόταν όλο και χειρότερος, και δεν ξέρω καν». Οταν έφυγε ο Γκαρσία, ο Ράμος παράτησε το σχολείο. Αρχισε να φοράει ολόμαυρα και μεγάλες στρατιωτικές μπότες. Μεγάλωσε τα μαλλιά του. Εχασε μεγάλες περιόδους στο Γυμνάσιο, είπαν συμμαθητές του και δεν ήταν σίγουρο ότι θα αποφοιτούσε φέτος.

WordPress theme: Kippis 1.15