ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΙΟΛΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Σάββατο, 16/2., ήμουν ομιλητής στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Εκτελεσθέντες και το Ολοκαύτωμα του Δομένικου (16 -17 Φεβρουαρίου 1943), προσκεκλημένος από το Δήμαρχο Ελλασόνας, κ. Δ.Ευαγγέλου, που πραγματοποιήθηκε στον τόπο της θυσίας, στο Καυκάκι. Συνέχεια ανάγνωσης

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δελτίο Τύπου

Η Δ’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρεία Klinikum Plus διοργανώνει σε δύο κύκλους ένα πρόγραμμα προγεννητικών συναντήσεων για την προετοιμασία στην γονεϊκότητα για μέλλουσες και νέες μητέρες.

Οι εισηγήσεις θα παρουσιαστούν από την Μαία κ. Σοφία Κανελλοπούλου, σε πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο έως και τον Απρίλιο στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57 από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

 • Ο Α΄ Κύκλος την Τετάρτη 6 Μαρτίου, Ανατομία, Φυσιολογία εγκυμοσύνης, Διατροφή, Ψυχοσωματικές αλλαγές. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου Φυσιολογικός τοκετός, Καισαρική τομή, Είδη αναλγησίας, Έναρξη & στάδια  τοκετού και την Τετάρτη 3 Απριλίου Λοχεία, Θηλασμός, Περιποίηση νεογνού.
 • Ο Β΄ Κύκλος την Τετάρτη 17 Απριλίου Ανατομία, Φυσιολογία εγκυμοσύνης, Διατροφή, Ψυχοσωματικές αλλαγές. Το Σάββατο 11 Μαΐου Φυσιολογικός τοκετός, Καισαρική τομή, Είδη αναλγησίας, Έναρξη & στάδια τοκετού και την Τετάρτη 22 Μαΐου Λοχεία, Θηλασμός, Περιποίηση νεογνού.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΚΥΡΙΛΛΙΔΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δελτίο Τύπου

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

 

Για άλλη μια φορά στον Δήμο μας ζήσαμε τον ορισμό της πολιτικής αθλιότητας !

Πριν λίγες ημέρες σε συγκέντρωση υποψηφίων του συνδυασμού μας στο κινηματοθέατρο Άστρον στην Μενεμένη <<χάλασε>> ξαφνικά το σύστημα θέρμανσης του χώρου, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουμε τάχιστα  την συγκέντρωση λόγω του ψύχους Συνέχεια ανάγνωσης

Δελτίο Τύπου 18-2-2019

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ.

Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό στην χώρα μας και στην Ευρώπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές. Συνέχεια ανάγνωσης

Υπογραφή σύμβασης για τη βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας Ελευθερίας Υπογραφή σύμβασης για τη βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας Ελευθερίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Γ. Ζαρωτιάδης: Θέλουμε να φέρουμε τον… Βαρδάρη!

Την πρόθεσή του να αγωνιστεί προκειμένου να εξελιχτεί η Θεσσαλονίκη σε μια σύγχρονη, καινοτόμα πόλη και σε μοντέλο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Υψίπολις», Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των βασικών αξόνων του προγράμματός της δημοτικής κίνησης, που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος», ο κ. Ζαρωτιάδης υπογράμμισε ότι η «Υψίπολις» δεν έχει κομματικές δεσμεύσεις και κατ’ επέκταση εξαρτήσεις, αλλά αντιθέτως στηρίζεται και βασίζεται στη συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του δήμου και στην επιθυμία τους να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι έχουν προσφέρει έργο, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό. Ειδικά η τελευταία διοίκηση «άλλαξε κάποια πράγματα και έφερε έναν άλλον αέρα στην πόλη. Εμείς όμως δεν θέλουμε να φέρουμε απλά έναν άλλον αέρα, αλλά θέλουμε να φέρουμε τον Βαρδάρη!» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης, αυτό στηρίζεται σε έξι βασικούς άξονες, τους οποίους παρουσίασε ο κ. Ζαρωτιάδης.

Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη: Να υπάρχει ένας μητροπολιτικός συντονισμός σε επίπεδο διαχείρισης και να σταματήσει ο υπάρχον κατακερματισμός στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Ανεκτική Θεσσαλονίκη: Μια πόλη που να υποδέχεται όλους και η οποία να αποτελεί πατρίδα για όλους.

Έξυπνη Θεσσαλονίκη: Μια πόλη, στην οποία η τεχνολογία να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και της καθημερινότητάς τους, και στην οποία να υπάρχει ανάπτυξη που να επιτυγχάνεται μέσω καινοτόμων τεχνολογιών.

Πράσινη Θεσσαλονίκη: Να υπάρξει μια σύγχρονη αξιοποίηση των χώρων πρασίνου που να διευκολύνει σύγχρονες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι χώροι πρασίνου θα πρέπει να αξιοποιούνται σε κάθε είδους δράσεις και δραστηριότητες πολιτών και να μην αποτελούν απλά «βιτρίνα».

Τολμηρή: Να τεθεί σε εφαρμογή ένα μακρόπνοο σχέδιο κτιριακής ανα- και αποδόμησης, ανάπλασης της δυτικής εισόδου, πεζοδρόμησης του εμπορικού και του ιστορικού της κέντρου, αξιοποίησης του συνόλου του θαλάσσιου μετώπου.

Συμμετοχική Θεσσαλονίκη: Να υπάρχουν ανοιχτά τοπικά συμβούλια και ένα δραστήριο δημοτικό συμβούλιο., που να δίνουν το έναυσμα στους πολίτες και συμμετέχουν στα κοινά και όχι να τους γυρίζουν την πλάτη, καθώς γνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους δεν έχει κάποιο νόημα…

Μετά την παρουσίαση των βασικών αξόνων της «Υψίπολις», ο κ. Ζαρωτιάδης παρουσίασε τους πρώτους 20 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής κίνησης και βεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι. Είναι οι εξής:

 • Βλάχου Τζωρτζίνα, Θεατρολόγος, δασκάλα της πρωτοβάθμιας.
 • Γραικούσης Νίκος, Απόστρατος αξιωματικός και ένστολος συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος. Οικονομολόγος μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
 • Δημητριάδου Κατερίνα, Καθηγήτρια Αγγλικών στην Α’ θμια Εκπαίδευση
 • Δούκας Ηρακλής, Απόφοιτος Νομικής ΑΠΘ. Απόφοιτος Δραματικής Σχολής, Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Διακοσμητής, γραφίστας, εικαστικός, ηθοποιός, σκηνογράφος. Συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή των Δημητρίων για 4 χρόνια. Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών.
 • Καλπακίδης Κωνσταντίνος, Επαγγελματίας νέων τεχνολογιών, επικοινωνίας και σχεδιασμού
 • Κίσσας Βασίλης, Επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος
 • Κοταΐδου Ζωή, Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ
 • Κουνής Γρηγόρης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας
 • Κουτσμανής Νικόλαος, 25 χρόνια επαγγελματίας στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας, επιχειρηματίας, φωτογράφος και μουσικός.
 • Κωνσταντινίδης Κυριάκος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Τεχνικός Η/Υ, Συμμετέχων στα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατά της εξόρυξης χρυσού.
 • Κωστοπούλου Στέλλα, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του ΑΠΘ. Διευθύντρια του μεταπτυχιακού «Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη». Συντονίστρια Erasmus και 5 ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον Τουρισμό. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού
 • Οζούνη Ειρήνη, Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Οικονομολόγος-ερευνητής στη σύνταξη και υποβολή προτάσεων έργων Φορέων Περιφερειακής Ανάπτυξης και ΟΤΑ με σκοπό τη χρηματοδότησή τους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιστημονική έρευνα σε θέματα διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης.
 • Πατσιαρίκας Δημήτριος, Επαγγελματίας οδηγός ταξί.
 • Παυλίδου Όλγα, Καθηγήτρια Αγγλικών στην Β΄θμια Εκπαίδευση. Εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ασχολείται με προγράμματα για τη Νεολαία και τους ΟΤΑ. Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Β. Ελλάδας(ΕΚΑΔΕΒΕ).  Μέλος του Συλλόγου Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας, «Ο Κήπος της Θεσσαλονίκης».
 • Πορλίγκη Μαρία, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, ERGO Ασφαλιστική
 • Σιδηρόπουλος Μωυσής, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και διατελέσαντας Πρόεδρός του. Ένας εκ των Ευρωπαίων Πολιτών που παρέλαβαν τιμητικά το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για λογαριασμό της ΕΕ από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 • Τεμουρτζίδης Δημήτριος, Επιχειρηματίας στον χώρο των σχολών ξένων γλωσσών.
 • Τσακμάκης Ιωάννης, επιχειρηματίας
 • Τσαρουχίδης (Φωτεινός ) Γεώργιος, θεατρικός συγγραφέας
 • Χάνος Στέργιος, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Δρ Βιβλιοθηκονομίας. Δραστηριοποιείται στην οργάνωση σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών και στον τομέα της καθαριότητας στο Ε` Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην Karfitsa, ο κ. Ζαρωτιάδης επισήμανε ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης ναι μεν δεν έχουν εμπειρίες διοίκησης σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, έχουν ωστόσο «τόλμη και ικανότητα» για να λειτουργήσουν προς όφελος της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η «Υψίπολις» είναι μια δημοτική κίνηση «χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, αλλά με πολιτικό πρόσημο», το οποίο αφορά στη Θεσσαλονίκη.

ΚΔΓ

   

Συνέχεια ανάγνωσης

WordPress theme: Kippis 1.15