Τα «ΘΕΡΜΑ»: H περιπέτεια των ιαματικών πηγών

 21/06/2021 – 09:00

Με την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και το θόρυβο που δημιουργήθηκε μεταξύ κράτους και δήμων, παραθέτουμε την περιπέτεια μιας κλασικής περίπτωσης ιαματικών πηγών στη χώρα μας.

Η Λέσβος είναι ένα όμορφο νησί, με πολλές εναλλαγές τοπίου, λόγω των τεράστιων γεωλογικών μεταβολών που έγιναν πριν από είκοσι εκατομμύρια χρόνια. Ο Κόλπος της Γέρας, στο νότιο μέρος – προϊόν τεράστιων σεισμικών δονήσεων -, περιβάλλεται από ελαιώνες και εκτάσεις με άλλα οπωροφόρα δέντρα, ενώ στο βόριο μέρος του νησιού, οι ηφαιστειακές εκρήξεις δημιούργησαν το Απολιθωμένο Δάσος, μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο.

Στο βόριο μυχό του Κόλπου της Γέρας και σε απόσταση 8,5 χιλιομέτρων από τη Μυτιλήνη,  ακριβώς πάνω στην παραλία – που σημειωτέον δεν την πιάνει ο βοριάς και είναι μπουνάτσα όλο το καλοκαίρι – βρίσκονται τα «Θέρμα», όπου υπάρχουν ιαματικές πηγές, από τις πλέον προνομιακές της χώρας μας, λόγω των ευεργετικών συστατικών στοιχείων του νερού. Το τοπίο είναι μαγευτικό, με τα δέντρα να καθρεφτίζονται στη θάλασσα και το πράσινο ν’ απλώνεται παντού, στον κάμπο και στους γύρω λόφους.

Τα «Θέρμα» είναι ιαματικά λουτρά, που κατασκευάστηκαν επί τουρκοκρατίας και συγκεκριμένα, το 1794 ο Χασάν Πασάς Τζεζάερλι,  που αγαπούσε πολύ τη Λέσβο, κατασκεύασε τη μαρμάρινη πισίνα των ανδρών και επισκεύασε τη γυναικεία και τα άλλα κτίρια, με τον ίδια αρχιτεκτονική που έφτιαχναν τα τουρκικά λουτρά, τα «χαμάμ».

Τα νερά των πηγών, που αναβλύζουν από βάθος 2.400 μέτρων και έχουν θερμοκρασία 39,7 βαθμών Κελσίου, διοχετεύονται σε δύο ομαδικούς, θολωτούς λουτήρες, ανδρών και γυναικών, με αψιδωτούς χώρους στα πλάγια, κατάλληλους για ατμόλουτρο και εισπνοθεραπεία, και συνιστώνται για τα πάσης φύσεως νοσήματα των γεννητικών οργάνων της γυναίκας, τη γυναικεία στειρότητα, των ρευματισμών, της αρθρίτιδας, της βρογχίτιδας, του ζαχαροδιαβήτη, της νευρασθένειας και άλλων ασθενειών. Το νερό χύνεται ορμητικό από μαρμάρινους κρουνούς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους λουόμενους να απολαύσουν και ένα φυσικό υδρομασάζ στον αυχένα, στην πλάτη ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος, το οποίο αποδεικνύεται και εξαιρετικά χαλαρωτικό.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα γύρω από τις πηγές, μαρτυρούν, από την αρχαιότητα, τη χρήση τους για ιαματικούς σκοπούς. Λέγεται δε, πως εκεί υπήρχε ναός της Ήρας και ότι στο χώρο αυτόν πραγματοποιούνταν τα καλλιστεία των αρχαίων Λεσβίδων – που, σημειωτέον, λάμβαναν χώρα από τον έβδομο αιώνα π. Χ. και οι γυναίκες με διάφανες εσθήτες, για να φαίνεται το σώμα τους, περνούσαν μπροστά απ’ τους κριτές.  Τόσο εξελιγμένο μέρος ήταν η Λέσβος! -.

 

Το επιχειρηματικό εγχείρημα

Σήμερα υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, με αποδυτήρια, ντους, μασάζ, υπαίθρια σπα, καθώς και καφέ και εστιατόριο με ελαφρό φαγητό. Ειδικά, τις μαγευτικές καλοκαιρινές νύχτες, μπορείς ν’ απολαύσεις το ποτό σου στο υπέροχο περιβάλλον του Κόλπου της Γέρας,  ακούγοντας κλασική, τζαζ και σύγχρονη ελληνική και ξένη  μουσική. Οι λουόμενοι υπερβαίνουν τις 10.000 ετησίως.

Τα λουτρά αυτά πέρασαν διάφορες περιόδους δόξας και παρακμής και για πολλά χρόνια μέχρι το 1984 παρέμειναν κλειστά και εγκαταλελειμμένα. Από τότε τα διαχειρίζεται ο Δήμος Μυτιλήνης. Μέχρι το 2015 υπεύθυνη για τη λειτουργία τους ήταν η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου και απασχολούσε ένα άτομο, το οποίο έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν αδύνατον να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Στα μέσα του 2015 ο Δήμος τα μίσθωσε σε ιδιωτική εταιρία, με εκπρόσωπο την κ. Δέσποινα Καλιάλη, που  με τον Ανδρέα, το συνέταιρό της, ένα συμπαθή Ιταλό, αναμόρφωσαν ριζικά το χώρο, επενδύοντας πολλά χρήματα και χρόνο, αλλά, κυρίως, βάζοντας μεράκι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν ανέλαβαν την επιχείρηση, μπαίνοντας στο καφέ του εξωτερικού χώρου, πάνω σ’ ένα ξύλινο πάγκο του κιόσκι, είχαν θέσει διάφορα βιβλία για τους πελάτες τους. Ρίχνοντας μια ματιά σ’ αυτά, έμεινα κατάπληκτος, όταν είδα, ότι υπήρχαν βιβλία του Αριστοτέλη! Αμέσως κατάλαβα, ότι πρόκειται για σοβαρούς ανθρώπους, με παιδεία – το σπουδαιότερο αγαθό κατά το Σωκράτη, που λείπει εντελώς από πολλούς συμπολίτες μας -. Κι αυτό το διαπίστωσα αργότερα και από διάφορα άλλα γεγονότα.

Μέσα σε λίγα χρόνια ο χώρος άλλαξε τελείως. Διαμορφώθηκε κατάλληλα, με σύγχρονες αρχές οργάνωσης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πελατών, προστέθηκαν εξωτερικές πισίνες και, γενικά, έγινε μια εξελιγμένη επιχείρηση, που απασχολεί δεκαπέντε άτομα προσωπικό και με προοπτική απασχόλησης περισσοτέρων ατόμων, αν εγκριθεί και η άδεια λειτουργίας του εστιατορίου – που χρονίζει, λες και πρόκειται για γεγονός εθνικής σημασίας -.

 

Ο «παραλογισμός» του ελληνικού κράτους

Κι ερχόμαστε τώρα στα παράλογα του ελληνικού κράτους, που μόνο ήρωες ή αφελείς επιχειρηματίες αντέχουν στην Ελλάδα. Στο χώρο αυτόν, αν και υπήρχαν ιαματικές πηγές από αρχαιοτάτων χρόνων, γνωστές σε όλο τον κόσμο, μόλις στις 31 Δεκεμβρίου 2019, με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 385/Β/2019, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος της «Πηγής Θέρμα Κόλπου Γέρας» για λουτροθεραπεία, με ιδιότητες που ενδείκνυνται για πολλές παθήσεις – εννοείται, ότι τα ιαματικά λουτρά, πέραν των ασθενών, τα απολαμβάνουν και πολλοί υγιείς άνθρωποι, ακριβώς, για να διατηρήσουν την υγεία τους -. Η απόφαση αυτή του υπουργείου είναι πολύ σημαντική, γιατί θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, με την αξιοποίηση του τεράστιου ιαματικού πλούτου της χώρας μας – και ειδικά της Λέσβου -, κάτι που εντάσσεται στους στόχους του κράτους για την προώθηση του θεματικού τουρισμού, που αν συνδυαστεί και με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ωραίου κλίματος, του εκπληκτικού φυσικού περιβάλλοντος και των  μοναδικών αρχαιολογικών  θησαυρών της Ελλάδας, μπορεί να προκύψουν λαμπρά αποτελέσματα.

Πέρα, όμως, από όλα τα προαναφερόμενα πλεονεκτήματα, με την αναγνώριση αυτή του υπουργείου Τουρισμού, καθίσταται εφικτή και η πληρωμή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για λουτροθεραπείες, που ήταν σε εκκρεμότητα.

Και πάλι, όμως, έχω την εντύπωση, ότι το σήμα του αρμόδιου υπουργείου για τις ιαματικές ιδιότητες των πηγών είναι προσωρινό και απαιτούνται κι άλλες ενέργειες και αδειοδοτήσεις για να γίνει μόνιμο. Και δεν καταλαβαίνω τη διάκριση μεταξύ προσωρινού και μόνιμου σήματος, αφού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του.

Κι εδώ ερωτάται: Καλά, χρειαζόταν τόσος πολύς χρόνος – δεκαετίες ολόκληρες -, για να υπάρξει αυτή η αυτονόητη τυπική αναγνώριση της ιαματικής ιδιότητας των πηγών της περιοχής «Θέρμα» του Κόλπου Γέρας, που θα εξυπηρετούσε τη Λέσβο και τη χώρα ολόκληρη;

Όμως, αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας. Εκείνο που απαιτείται τώρα, είναι η έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου στην ανάπτυξη αυτής της περιοχής, μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των υπεράνθρωπων προσπαθειών των ανθρώπων που διαχειρίζονται  την επιχείρηση της αξιοποίησης του ιαματικού πλούτου των συγκεκριμένων πηγών. Γιατί είναι γεγονός, ότι μέχρι που να δοθεί το σήμα της αναγνώρισης των πηγών σαν ιαματικών, οι αρμόδιες Αρχές είχαν επιβαρύνει τη συγκεκριμένη επιχείρηση με αρκετά πρόστιμα, λες και οι διαχειριστές της έκαναν κάτι παράνομο, ιδίως, όταν οι ιδιότητες των πηγών αυτών ήταν γνωστές – αφού οι γιατροί παρέπεμπαν τους ασθενείς για λουτροθεραπείες – και είχαν εκμισθώσει τελείως νόμιμα το χώρο των πηγών από το Δήμο. Ακατανόητα πράγματα, δηλαδή.

 

Και το παράλογο με τη διαχείριση του νερού

Το πιο παράλογο, όμως, απ’ όλα, που δείχνει με τον πιο σαφή και εμφαντικό τρόπο την εγκληματική παράνοια του ελληνικού κράτους και τις ελάχιστες ελπίδες που υπάρχουν ν’ αλλάξει κάτι σ’ αυτήν την πανέμορφη χώρα – που τα έχει όλα, αλλά της λείπει η κοινή λογική, κατά την σοφή άποψη ενός μεγάλου επιχειρηματία -, είναι το εξής γεγονός, που, κυριολεκτικά, αφήνει άφωνο τον Έλληνα πολίτη:

Φέτος το καλοκαίρι, διαπιστώθηκε, ότι οι κρουνοί της πισίνας των γυναικείων λουτρών, κάποιες μέρες, δεν έτρεχαν καθόλου. Οι άνθρωποι που έκαναν λουτροθεραπείες διαμαρτυρήθηκαν, και μετά από δύο μέρες αποκαταστάθηκε η ροή του νερού. Όμως, ταυτόχρονα, μειώθηκε το νερό που έτρεχε από τους κρουνούς των ανδρικών λουτήρων. Και, όπως αποδείχτηκε, το νερό ήταν μειωμένο, γιατί το έδινε ο Δήμος (έτσι είπαν, μπορεί να είναι και ανακριβές) σε ένα θερμοκήπιο που ήταν πάνω στο βουνό, για να ποτίζουν τα λαχανικά τους(!), αν και ο κάμπος της Γέρας και οι γύρω περιοχές έχουν άπειρες καλλιεργήσιμες εκτάσεις με άφθονα νερά. Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε, ότι και κάποιοι άλλοι κάτοικοι εκεί κοντά, παίρνουν  παράνομα το ιαματικό νερό για διάφορες αγροτικές και επαγγελματικές χρήσεις!

Όλα αυτά δείχνουν, τι πρέπει ν’ αλλάξει για να πάει μπροστά αυτή η χώρα. Και επιβάλλεται να καταλάβουμε όλοι, επιτέλους, ότι χωρίς την προστασία των επιχειρήσεων, που παράγουν τον πλούτο, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε άσπρη μέρα στην πατρίδα μας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Κοινωνικός τουρισμός 2021-ΟΠΕΚΑ: Λήγει η προθεσμία για την αίτηση

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής – Τι χρειάζεται για τη σχετική αίτηση
Συνέχεια ανάγνωσης

ΕΚΛΟΓΕΣ   ΓΙΑ   ΑΝΑΔΕΙΞΗ

  ΝΕΟΥ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 &  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Καλούνται τα μέλη του Συνδέσμου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στον Αύλειο Χώρο των Γραφείων του ΣΦΕΑ στο πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο  Πάρκο  Ελευθερίας  στην  Αθήνα,  (Στάση ΜΕΤΡΟ,  Μέγαρο Μουσικής), την Κυριακή 27/6ου/2021 στις 10:00 και λόγω έλλειψης απαρτίας , ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Συνέχεια ανάγνωσης

Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Μέλος του Νομαρχιακού παραρτήματος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, του νομού Λάρισας, του ΣΥΕΤΕ, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ταμείου Υγείας της Εθνικής Τράπεζας, το ΤΥΠΕΤ, ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας με δελτίο τύπου προς την εφημερίδα » Τα Νέα της Τούμπας » για την Αναβάθμιση και την Συνεχή Παροχή Υψηλού Επιπέδου Υγειονομικής Περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα, αναφέροντας τα εξής: ΚΛΙΝΙΚΗ Τ.Υ.Π.Ε.Τ «ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ-ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ �
Yahoo/Εισερχόμενα

Συνέχεια ανάγνωσης

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας
 • www.loytropoleis.com Θεσσαλονίκη 2310905164anestis_anastasiadis@yahoo.gr
 •                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Καλούνται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου όπως παραστούν στην τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/6/ 2021 στην βιομηχανική περιοχή Καλοχωρίου   πρώην εργοστάσιο του Χρήστου Γεωρνά. Ώρες συνεδρίασης 6:00 Μ.Μ. έως 8:30. ΤΗΛ Χρήστου 6977349869
 • Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής.
 • Απλή ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τυχόν τρέχοντα προβλήματα εκτός ημερήσιας διάταξης και θέματα της προηγούμενης συνεδρίασης στην Περιφερειακή παράταξη (πράξεις.) Γραφείο Τύπου.
 • 1ΟΝ Υπουργείο Τουρισμού δικτυακός τύπος διαβουλεύσεων του νέου νομοσχεδίου σχετικά με τις ιαματικές πηγές νόμος που έρχεται πίσω από την πόρτα. Προτάσεις από πλευράς του Συλλόγου και Μακρινίτσα από τα Καμένα Βούρλα.
  2ον  Εφημερίδα της κυβερνήσεως σχετικά με αποφάσεις και Υπαγωγή γεωθερμικό πεδίων .
  Για το ίδιο θέμα ανταλλαγή επιστολών από πλευράς συλλόγου και απάντηση από πλευράς της ΔΕΗ.
 • 3ΟΝ Επιστολή από τον ΕΟΠΥΥ για  ΛΟΥΤΡΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ   και ανταλλαγή επιστολών προτάσεις από τον σύλλογο αντί 150 ευρώ να δοθούν οι 300 ευρώ για το Λουτρικό επίδομα.
 • 4ον Βγαίνουν προς αξιοποίηση 8 Νέα  γεωθερμικά παιδία υψηλής ενεργειακής απόδοσης επίσης και στην περιοχή Σέρρες καινοτόμες λύσεις και ευκαιρίες παραγωγής ενέργειας στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών

Συνέχεια ανάγνωσης

Για όγδοη συνεχή χρονιά σηκώνει άγκυρα ο «Άγιος Γεώργιος»

Με σύνθημα «Ζήσε την εμπειρία» o «Άγιος Γεώργιος» σαλπάρει στα νερά του Θερμαϊκού με προορισμό τις ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού – Δείτε τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων

 18/06/2021 11:28 0

Συνέχεια ανάγνωσης

Αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα είναι οι προσεχείς εκδηλώσεις από τον ερχόμενο φθινόπωρο και το 2022, από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, η οποία φέτος επαναλειτούργησε με επιτυχία το θεσμό του «Λαϊκού Πανεπιστημίου».

Με επιστολή της στα μέλη και τους φίλους της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφεται από τον πρόεδρο Γιώργο Λυσαρίδη και την γενική γραμματέα Ανατολή Μεντεσίδου, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Στις 31/5 ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 32 διαδικτυακών διαλέξεων που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», κατά το οκτάμηνο διάστημα Οκτωβρίου 2020 – Μαΐου 2021.

Στις 16/6 δόθηκε η τελευταία διαδικτυακή διάλεξη του κύκλου των 8 διαλέξεων εκτός αυτού του προγράμματος, με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2020 – Ιουνίου 2021.

Έτσι, συμπληρώθηκαν 40 συνολικά διαλέξεις, μέσω διαδικτύου, σε διάστημα οκτώμισι μηνών. Τις διαλέξεις πραγματοποίησαν 49 ομιλητές (σε κάποιες οι εισηγητές ήσαν 2 ή 3) και τις παρακολούθησαν συνολικά 19.760 «μοναδικοί» θεατές – επισκέπτες, δηλαδή κατά μέσο όρο 495 για καθεμία. Οι αριθμοί πιστοποιούν απόλυτα την επιτυχία του εγχειρήματος της επικοινωνίας μας μαζί σας, μέσω διαδικτύου, δεδομένων των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.

Με τη λήξη των διαδικτυακών μας δράσεων αυτής της περιόδου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες και όλους σας που παρακολουθήσατε διαλέξεις του ετήσιου κύκλου και, με την ανταπόκρισή σας, ακόμη δε και με τα σχόλια/ερωτήσεις σας, συμβάλατε καταλυτικά στην επιτυχία της πρωτοβουλίας μας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όλους τους ομιλητές, για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και, επίσης, για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους.

Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών (ΕΠΜ), την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης (Σ.Πο.Σ Θεσσαλονίκης), τα ποντιακά Μέσα Ενημέρωσης και τα αδελφά ποντιακά σωματεία, για την καλή τους διάθεση να διαχέουν την ενημέρωση, κοινοποιώντας τις σχετικές προσκλήσεις μας (σε σωματεία, οργανώσεις, μέλη τους κλπ.).

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, το σύνολο των 40 παραπάνω διαδικτυακών δράσεων είναι αναρτημένο στην πρόσφατα πλήρως ανακατασκευασμένη ιστοσελίδα μας (ιστότοπος efxinos.gr), στις ενότητες «ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΔΡΑΣΕΙΣ» και WEBTV, όπου μπορείτε να αναζητήσετε οποιαδήποτε επιθυμείτε και να την παρακολουθήσετε αυτούσια, όπως ακριβώς στον χρόνο που πραγματοποιήθηκε.

Αξιοποιώντας τη φετινή (πρώτη) εμπειρία, σχεδιάζουμε ήδη το πρόγραμμα του κύκλου διαδικτυακών δράσεων της προσεχούς περιόδου (Σεπτέμβριος 2021 – Μάιος 2022), με επίκεντρο τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εθνική τραγωδία και τη μεγάλη καταστροφή του 1922, που προσφέρει πλούσια θεματολογία και την ευκαιρία για ιστορική αποτίμηση και εθνικό αναστοχασμό.

Στον σχεδιασμό μας αυτόν, βεβαίως, θα λάβουμε υπόψη, τόσο δικές μας διαπιστώσεις, όσο και δικές σας παρατηρήσεις, ώστε να φθάσουμε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο ποιότητας (θεματολογία, οργάνωση, τεχνική κάλυψη κ.α.).

Ασφαλώς, θα φροντίσουμε να συνδυάσουμε τις δράσεις μέσω διαδικτύου, με εκείνες που -όπως επιθυμούμε- θα οργανώσουμε με φυσική παρουσία στο Εντευκτήριο του Σωματείου μας. στον μέγιστο βαθμό που θα επιτρέπουν -όπως ευχόμαστε- οι επικρατούσες υγειονομικές συνθήκες. Οπωσδήποτε δε, για όλα τα παραπάνω θα έχετε έγκαιρη ενημέρωση.

Αγαπητά μας μέλη, Φίλες και Φίλοι,

Προσβλέποντας στην ίδια θερμή σας ανταπόκριση και για την επόμενη περίοδο, σας ευχόμαστε «Καλό καλοκαίρι».

 

Συνέχεια ανάγνωσης

WordPress theme: Kippis 1.15