προς δημάρχους και περιφερειακό συμβούλιο

Παρέμβαση του  Πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας προς τους περιφερειάρχες και δημάρχους

Δελτίο Τύπου 15-05-2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών αποφάσισε να παρέμβει δημόσια και να ζητήσει από όλους τους Περιφερειάρχες και τους δημάρχους που έχουν στην περιοχή της διοικητικής ευθύνης τους ιαματικές πηγές να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα.

Με αφορμή την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε πάρα πολλές ελληνικές λουτροπόλεις π.χ.

Α) Στα λουτρά Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία επί σειρά ετών παραμένουν κλειστά και πλέον οι εγκαταστάσεις έχουν αρχίζει να ρημάζουν.

Β) Στα λουτρά Απολλωνίας του δήμου Βόλβης, στα οποία ενώ δαπανήθηκαν 24 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης λουτρόπολης οι εγκαταστάσεις, έχουν αφεθεί στην φθορά του χρόνου. Το φοβερό είναι ότι ακόμη και στην παλιά λουτρόπολη η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα λόγο χρεών.

Γ) Τα λουτρά Θερμών του δήμου Νιγρίτας, όπου έχει εξοβελιστεί η λέξη ανάπτυξη,

Δ) Τα λουτρά Παρανεστίου, κ.α. Τα Λουτρά Πλατύστομου, Κύθνου και Θερμοπυλών

Αλλά και την θετική εικόνα που εμφανίζουν άλλες λουτροπόλεις όπου οι τοπικοί άρχοντες ενδιαφέρονται κα αναπτύσσουν τους φυσικούς πόρους (ιαματικές πηγές) π.χ.

Α) Τα λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας (Πόζαρ)

Β) Τα λουτρά Αγκίστρου Σερρών του δήμου Σιντικής κλπ

 

Καλεί όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες -δημάρχους να γνωστοποιήσουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για τις υπάρχουσες λουτρικές εγκαταστάσεις και ποιές είναι οι προτάσεις τους για την ανάπτυξη των φυσικών ιαματικών πόρων (ιαματικές πηγές).

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου θα συγκεντρώσει όλες τις προγραμματικές δεσμεύσεις και θα επιβλέπει από κοντά την εφαρμογή τους.

 

Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση και την δημοσίευση.

 

 

Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetaloulis@HYPERLINK «mailto:axmetalo@otenet.gr»gmail.coHYPERLINK «mailto:axmetalo@otenet.gr»HYPERLINK mailto:axmetalo@otenet.grm

WordPress theme: Kippis 1.15