νταβος και ολο το χρημα

Όπως έγινε γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ απέσυρε την πρόσκληση την οποία είχε στείλει στη Βόρεια Κορέα μετά τις πυρηνικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.
«Δεν μπορούσαμε να διατηρήσουμε σε ισχύ την πρόσκληση που είχαμε υποβάλει την περασμένη χρονιά» για το Φόρουμ του 2016, στα τέλη Ιανουαρίου, τόνισε εκπρόσωπος του Φόρουμ. Η Βόρεια Κορέα είχε αποδεχθεί την πρόσκληση και είχε γνωστοποιήσει στις αρχές του Ιανουαρίου ότι στο Νταβός επρόκειτο να λάβει μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κάτι που είχε να συμβεί 18 χρόνια.
Αλλά, λιγότερες από 24 ώρες αργότερα, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε με «επιτυχία» την πρώτη της δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, πυροδοτώντας ένα κύμα σφοδρών επικρίσεων σε διεθνές επίπεδο.
Η απόφαση να προσκληθεί η Βόρεια Κορέα είχε ληφθεί λόγω των «θετικών ενδείξεων που έστελνε η χώρα», καθώς το Φόρουμ του Νταβός διαβεβαιώνει ότι θέλει να είναι «ένας αμερόληπτος και ουδέτερος οργανισμός αφοσιωμένος στον διάλογο και τις προσπάθειες συμφιλίωσης».

WordPress theme: Kippis 1.15