ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΗ ΜΕΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

   ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΗ ΜΕΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Μετά από 40  χρόνια  μπορούμε σήμερα να πούμε μερικές αλήθειες για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και να αφιερώσουμε την δική μας σημερινή συνεδρίαση στον Κυπριακό λαό και στα γεγονότα της Κύπρου.

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα με εκατοντάδες κρατούμενους σε όλες τις φυλακές της χωράς μας

Γνωρίζουμε  ότι αρκετές πολιτικές δυνάμεις θα βρουν και σήμερα την ευκαιρία να συνδέσουν την οικονομική κρίση και με το Πολυτεχνείο εκείνης της εποχής.

Κάθε χρόνο αντί να κάνουμε  εκδηλώσεις μνήμης  για αυτήν την ημερομηνία εμείς την μετατρέπουμε πολλές φορές σε βανδαλισμούς κατά πάντων .

Να θυμίσουμε επίσης ότι στα γεγονότα του Πολυτεχνείου με τον τρόπο που έγιναν σημάδεψαν περισσότερα τα γεγονότα της Κύπρου παρά την δημοκρατία στην Ελλάδα,  που μέχρι σήμερα είναι ένα θέμα που δεν ξεχνιέται και εκεί θα έπρεπε κάθε χρόνο  να επικεντρώνουμε τις εκδηλώσεις   και όχι να κονταροχτυπιόμαστε εμείς με τα εσωτερικά μας προβλήματα .

Απαιτούμε από την Παγκόσμια Κοινότητας ένα και μοναδικό καθήκον να πούνε στην Τουρκική Κυβέρνηση ότι είναι καιρός μετά από τόσα χρόνια  και με  τα τόσα εγκλήματα που έκανε να αποσύρει   άμεσα τους 40.000 Τούρκους στρατιώτες από τα κατεχόμενα .

Καλούμε επίσης και όλους τους μαζικούς φορείς  την εκδήλωση του Πολυτεχνείου να την αφιερώσουν σε αυτά τα  γεγονότα  της Κύπρου γιατί είναι ένα  δικό μας καθήκον γιατί όλα ΟΣΑ  έγιναν από την  «δικιά μας Χούντα»  την ανεχθήκαμε για 7 ολόκληρα χρόνια .

 Επίσης να θυμίσουμε  και  την  εξαγωγή τις «δική μας χούντας» στο Κυπριακό έδαφος για  την  κατάλυση της Κυπριακής δημοκρατίας με αποτέλεσμα να φέρουμε σαν λαός και την μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τα κατορθώματα της Χούντας

  Στα γεγονότα του Πολυτεχνείου επίσης να θυμίσουμε και στην νέα γενιά ότι σαν λαός δεν επιμέναμε να φύγει η Χούντα αλλά τους  ανεχθήκαμε και μετά τα γεγονότα  περιμένοντας  να γίνει το πραξικόπημα της Χούντας στην Κύπρος  και την είσοδο του Αττίλα, όπου ο Τούρκος Πρωθυπουργός να κραυγάζει ότι η είσοδος του Αττίλα  στην Κύπρο μας  έφερε και την δημοκρατία στην Ελλάδα .

 Αυτό ήταν και είναι  το μεγάλο  αίσχος οπού σήμερα μετά 40 χρονιά κατοχής τους καταγγείλουμε και ζητούμε την άμεση αποχώρηση του γνωστού μας Αττίλα και αυτά όλα με την ανοχή από τους  τότε και  σήμερα σημερινούς  μας συμ

WordPress theme: Kippis 1.15