Άποψη του Ανέστη Αναστασιάδη για το θέμα της Κύπρου
Κυπριακό εδώ και 60 χρόνια υπάρχει, παιδιά ήμασταν και με το Κυπριακό μεγαλώσαμε .
Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας για όλα αυτά τα χρόνια πάντα με το Κυπριακό δένει και μάλιστα σε όλους τους τομείς .
Ελλάδα και Κύπρος πάντα λέμε ότι το θέμα δεν αφόρα Ελλάδα και Τουρκία αλλά είναι Διεθνές θέμα .
Από τον Μακάριο και όλοι οι πρόεδροι που πέρασαν πάντα μας λένε να όπου νάνε οι δυο κοινότητες θα λύσουν το όλο πλέον παγκόσμιο θέμα που είναι το Κυπριακό κάτι βέβαια που δεν το βλέπουμε εδώ και χρόνια που το περιμένουμε
Σήμερα ξανά τα ίδια με μια Τουρκία που σπαράζετε και που κάθε στιγμή περιμένουν νέες εξελίξεις εμείς εδώ λύσει Κυπριακού περιμένουμε .
Άρα τι θέλαμε σήμερα με αυτήν την κατάσταση και εδώ και μήνες χαριεντιζόμαστε με τους Τούρκο-Κυπρίους όταν τα πάντα αποφασίζονται από το γραφείο Ερτογάν οι ακόμη και από τους στρατηγούς που κατοικοεδρεύουν πλέον στην Κύπρο.
Το όλο θέμα είναι και δύσκολο και απλό ,απλό είναι γιατί δεν θέλουν την λύσει όχι μόνο η Αμερική και η Αγγλία ,αλλά ούτε και η σημερινή Ευρώπη που ο καθένας για τα δικά τους καθαρά εμπορικούς λόγους δεν θέλουν να τα σπάσουν με τα 80 εκ τούρκους .
Το δικό μου ερώτημα είναι γιατί εμείς σαν Ελλάδα δεν καθόμαστε σε ένα τραπέζι με απέναντι τον Πρωθυπουργό της Τουρκιάς ,εκπρόσωπο της Ευρώπης , και Έλληνα Πρωθυπουργό με όλο το επιτελείο του και εκεί να ξεκαθαρίσουμε το όλο θέμα αν θέλουν λύσει εδώ και τώρα η επιθυμούν την σημερινή κατάσταση.
Τώρα τι κάνουμε βάζουμε τους Έλληνες της Κύπρου με τους 600.000 χιλιάδες να βρουν λύσει με τα 80 εκατ. Τούρκων κάτι που εδώ και χρόνια δεν γίνετε
Αλλά αυτό για να γίνει από πλευράς Ελλάδα χρειάζονται ηγέτες και όχι αυτό που γίνεται σήμερα με την πολιτική της «πλάκας» που δεν ξέρουν τι θέλουν.
Ένα άλλο ερώτημα είναι και αν μπορεί ο σημερινός Σύριζα να σηκώσουν ένα τέτοιο πολιτικό πρόβλημα .
Εδώ θέλω να τονίσω ότι το θέμα δεν είναι μόνο Κυπριακό άλλα καθαρά Ελληνικό και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι φίλοι μας στην Κύπρο και να μην παίζουν και αυτοί με τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια..
