Αναπλάσεις 827.000 ευρώ στην Πολίχνη από το Πράσινο Ταμείο

Αναπλάσεις 827.000 ευρώ στην Πολίχνη από το Πράσινο Ταμείο

Δ

«Πράσινο φως» για την απαλλοτρίωση σημαντικών κοινόχρηστων χώρων στην Νικόπολη της Δ.Ε. Πολίχνης και τη δημιουργία παιδικής χαράς στην περιοχή έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο δήμος Παύλου Μελά πέτυχε την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις Πόλεις 2013», o συνολικός προϋπολογισμός του οποίου φθάνει τα 827.000 ευρώ.

Με την παραπάνω χρηματοδότηση η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του Δήμου θα προχωρήσει σε έργα ανάπλασης τοποθετώντας δέντρα, φυτά και θάμνους στην περιοχή. Η νέα παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί θα επιστρωθεί με ελαστικό δάπεδο και θα τοποθετηθεί ένα σύνθετο θεματικό όργανο με πύργο, γέφυρα, ένα χαμηλό όργανο ισορροπίας, τσουλήθρα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από δύο έως οκτώ ετών. Στόχος της ανάπλασης είναι η δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου στην Νικόπολη ο οποίος θα προσφέρει στους δημότες τη δυνατότητα να απολαύσουν το περίπατό τους σε έναν αναβαθμισμένο Δημόσιο χώρο αναψυχής αλλά και ενός σύγχρονου χώρου παιχνιδιού για τους μικρούς φίλους σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η σημαντική αυτή παρέμβαση και πρωτοβουλία του Δημάρχου Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλου και της Δημοτικής Αρχής για περισσότερο πράσινο σε όλες τις γειτονιές και συνοικίες του Δήμου εντείνονται καθώς υλοποιείται ο σχεδιασμός για μια πόλη πιο ελκυστική στους κατοίκους της και τους επισκέπτες.

Με αφορμή την ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Η συνεχής αναβάθμιση και ανάδειξη των Δυτικών Συνοικιών αποτελεί βασική μας προτεραιότητα Σε χρόνο ρεκόρ από την ημέρα που το συγκεκριμένο μέτρο του ΥΠΕΚΑ άνοιξε και ζητούσε μελέτες για χρηματοδότηση έργων, κινηθήκαμε μεθοδευμένα και πετύχαμε την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων και την έγκριση αυτών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να αναζητά χρηματοδοτήσεις για για έργα που έχουν κατεξοχήν περιβαλλοντικό χαρακτήρα και τα οποία θα δώσουν ανάσα σε περιοχές που το έχουν ανάγκη, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των πολιτών».

WordPress theme: Kippis 1.15