Σχετικά Άρθρα
  • Ο Χρήστος Μαϊκίδης νέος συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’ Θεσσαλονίκης

    Ο Χρήστος Μαϊκίδης νέος συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’ Θεσσαλονίκης

     01/03/2021 12:25

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν δείχνουν πως όλες οι εσωκομματικές τάσεις έχουν επιρροή στην βάση του τοπικού κόμματος, η οποία πρόσφατα αυξήθηκε στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

Πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο μέχρι σήμερα συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Χρήστος Δουίτσης με 197 σταυρούς, ενώ ακολουθεί ο δικηγόρος Κώστας Αμπατζάς με 161. Τρίτος σε σταυρούς ήρθε ο πρώην βουλευτής και έμπειρο στέλεχος του κόμματος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με 153 σταυρούς, και τέταρτος εκλέχθηκε με 149 σταυρούς ο Παναγιώτης Δαδούδης, προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και την Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθούν με σειρά εκλογής οι: Νίκος Γαβριήλ 141, Ιφιγένεια Καμτσίδου 136, Θοδωρής Μπαλτάς 130, Νίκος Λεμπετλής και Γιώργος Φιλίππου από 125, Δημήτρης Κορσαββίδης και Βάνα Παπαχριστοδούλου από 124, Γιάννης Κωτίδης και Κώστας Μέλλιος από 120, Τατιάνα Βαφειάδου 118, Γιώργος Σκέντος 117, Γιούλα Δαούλα και Βαγγέλης Πιτσαλίδης από 114, Μαρία Τοπαλίδου 112, Βασίλης Μπουλούκος, Μίλτος Οικονόμου και Έφη Παπαλεξίου από 109, Βασίλης Γρηγορίου και Αντώνης Ελευθεριάδης από 108, Χρήστος Ρόκος 106, Σάσα Λαδά 103, Νίκος Παυλίδης 99, Άννα Ρογδάκη, Γεωργία Ρανέλλα, Δημήτρης Ρόκος και Δημήτρης Φουτάκης από 96, Γιάννης Χατζηγεωργίου 95, Αλέξανδρος Γκατσίκος, Χρήστος Ζησάκος, Λεωνίδας Σδούκος και Βύλη Χατζηνικόλα από 94, Σταύρος Ακριτίδης 92, Χρύσα Τζελέπη και Άννα Σαϊνίδου από 90, Θωμαΐς Μανδραλή 88, Πέτρος Παππάς 87 και Ελευθερία – Νεκταρία Αγγελάκη 85.

syriza-eklogika-apotelesmata-a-thessalonikis.jpg

Οι τέσσερις πρώτοι που εκλέγονται συμπυκνώνουν τον εσωκομματικό καμβά που διαμορφώνεται, καθώς ο κ. Δουίτσης στηρίχθηκε από την Κίνηση Μελών, ο κ. Αμπατζάς έχει επαφές με την ΡΕΝΕ, ο κ. Μηταφίδης συμμετέχει ενεργά στην Ομπρέλα, και ο κ. Δαδούδης προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία και εντάσσεται στην Κίνηση Μελών.

Με τα μέχρι πρότινος δεδομένα οι υποψήφιοι για τη θέση του συντονιστή θα είναι ο Χρ. Δουίτσης, ο Κ. Αμπατζάς και Ιφ. Καμτσίδου.

Τις επόμενες ώρες και ημέρες, εν αναμονή της σύγκλισης σε σώμα της νέας Επιτροπής, θα υπάρξουν έντονες ζυμώσεις και διεργασίες για την εκλογή νέου συντονιστή και αναπληρωτή.

Καμία τάση δεν φαίνεται να έχει αυτόνομη πλειοψηφία, έτσι αναμένεται παραπάνω από μια ψηφοφορίες, ενώ ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια πιθανών συνεργασιών ανάμεσα στις τάσεις.