Πάτρα: Τα Αραχωβίτικα αναζητούν ιδιώτη επενδυτή

Πάτρα: Τα Αραχωβίτικα αναζητούν ιδιώτη επενδυτή

Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό βγάζει ο Δήμος Πατρέων το ισόγειο του κτιριακού συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών στα Αραχωβίτικα, προκειμένου να λειτουργήσει αυτό ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας έχει οριστεί στα 350 € / μήνα.

Το ακίνητο έχει συνολικό εμβαδό περίπου 166 τμ και διαθέτει: Κύρια αίθουσα, κουζίνα, βοηθητικό χώρο και WC. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθερίας και Αγγελου Σικελιανού. Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 5 Μαΐου.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα πριν από μια πενταετία είχε γίνει πρόταση από ιδιώτη να καταστούν λειτουργικά και τα ιαματικά λουτρά των Αραχωβιτίκων με την ελπίδα η εγκατάσταση να διεκδικήσει μερίδιο από την αγορά του ιαματικού τουρισμού στο μέλλον. Για όποιον δεν το γνωρίζει, τα ιαματικά λουτρά της τοπικής κοινότητας έχουν αναγνωριστεί ως μία από τις δεκάδες τοπικές πηγές του είδους στην Ελλάδα. Ο Δήμος είχε αποφασίσει τότε να ελεγχθεί η λειτουργία των ιαματικών λουτρών, καθώς ο χώρος ήταν ακατάλληλος κτιριακά και υγειονομικά.

Αν και δεν μπορεί να εκφραστεί κανείς με σιγουριά εκ των προτέρων για την επιτυχία μιας τέτοιας επιχειρηματικής κίνησης, είναι γνωστό ότι πριν ξεσπάσει η πανδημία υπήρχε εκπεφρασμένο ενδιαφέρον για θερμαλισμό από κατοίκους του εξωτερικού.

Επιπλέον, η λουτρική εγκατάσταση της περιοχής έχει ιδιαίτερο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού ήταν γνωστή η ιαματική δυναμική της από την αρχαιότητα. Πρόκειται για παλαιοχριστιανικό λουτρό στο οποίο ανακαλύφθηκαν ευρήματα με ξεχωριστή τεχνική και τεχνοτροπία.

 

WordPress theme: Kippis 1.15