ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ -ΠΑΣΟΚ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα
τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: Η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών και η επίπτωση της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα τη Συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και τραπεζών και την επίπτωσή της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι βουλευτές στο κείμενο της Ερώτησής τους:

Η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών αναδεικνύεται πλέον σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα, τόσο για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όσο και για την οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ειδικά στην οικονομική ζωή της περιφέρειας και τελικά για την ίδια την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Ταυτόχρονα, η ίδια πολιτική των τραπεζών προκαλεί εργασιακή ανασφάλεια σε εκατοντάδες εργαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους, καθώς οι ακολουθούμενες -απαράδεκτες σε πολλές περιπτώσεις- πρακτικές των εργοδοτών, τους οδηγούν εκτός αγοράς εργασίας, παρά τη θέλησή τους.

Ειδικότερα, οι Τράπεζες την τελευταία δεκαετία έπαυσαν τη λειτουργία 2.300 καταστημάτων (μείωση 57%) και τον αριθμό των ΑΤΜ κατά 25%. Στο ίδιο διάστημα, ο μέσος όρος μείωσης των καταστημάτων των τραπεζών στην Ευρωζώνη ήταν 36,3% και της μείωσης των ΑΤΜ κατά μόλις 4,8%.

Μόνο το 2020, οι τράπεζες έκλεισαν 180 καταστήματα σε όλη τη χώρα (-10%), ενώ ο συνολικός σχεδιασμός τους προβλέπει άμεσα μια αναλογική μείωση για το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Ανακοίνωση του Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής:
Η κλιματική κρίση και το κυβερνητικό… ενυδρείο

Όταν η Κλιματική Αλλαγή κάνει «πάρτυ», οι οικολογικές καταστροφές ακολουθούν η μία την άλλη και η Κυβέρνηση απλά… κάθεται και παρακολουθεί τότε έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες.

Από το Κυβερνητικό… ενυδρείο ο Πρωθυπουργός παρατηρεί τα γεγονότα με τα γνωστά αντανακλαστικά.

Είδε ατάραχος τα Γεράνεια με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους αποτεφρωμένα.

Είδε να καίγεται το  Σέιχ Σου, ένα υποτίθεται καλά φυλασσόμενο περιαστικό δάσος.

Είδε τη Σάμο να υφίσταται ανεπανόρθωτη φυσική καταστροφή, καθώς αποτεφρώθηκαν εκτάσεις που είχαν καεί ξανά και η φυσική αναγέννηση είναι σχεδόν αδύνατη.

Είδε τα τρομακτικά κλιματικά γεγονότα στην Ευρώπη, στον Καναδά, στις ΗΠΑ.

Κάθε χρόνο προτείνουμε σοβαρή ενίσχυση των εναέριων μέσων προστασίας, περιπολίες στα δάση, αντιπυρικές ζώνες, οικολογικά αντιπλημμυρικά έργα  και αναδασώσεις. Κάθε χρόνο το «Κυβερνητικό ενυδρείο» κατεβάζει… ηχομόνωση για να μη μας ακούει.

Οι καταστροφές είναι υπαρκτές. Οι δικαιολογίες ανερμάτιστες όπως και οι μόνιμες παρακλήσεις προς τον… στρατηγό άνεμο να βοηθήσει.

Το ενδιαφέρον του Κινήματος Αλλαγής για την Κλιματική κρίση συνεχίζεται δυναμικά.

Όσο όμως η Κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις μας και το επόμενο διάστημα τα ίδια θα έχουμ

WordPress theme: Kippis 1.15