
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επέλεξαν «μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας η οποία έδωσε σε όλα τα μέλη τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τους 10 υποψήφιους σε σύνολο 21 υποψηφιότητων, μέσα από μία ψηφοφορία η οποία διήρκεσε πανελλαδικά 10 μέρες».
«Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Μάγκυ Δούση αναφερόμενη στον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων «ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου τη διαδικασία εκλογής των συν-επικεφαλής της κοινής ευρωπαϊκής καμπάνιας και είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μία πολιτική ομάδα επιλέγει επικεφαλής με άμεση συμμετοχή όλων των μελών και φίλων της, καθώς η διαδικασία προβλέπει την απευθείας εκλογή από τα μέλη και τους φίλους των Πρασίνων με ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου».
Έτσι ο Βαγγέλης Πισσίας με 251 ψήφους και ο Νίκος Χρυσόγελος με 210 ψήφους κατοχυρώνουν τις δύο πρώτες θέσεις στην ευρωλίστα, ενώ ακολουθούν η πολιτική επιστήμονας Κωνσταντίνα Κοσμίδου, ο πρώην ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, η δικηγόρος Ελεάννα Ιωαννίδου,η αρχιτέκτων και εκπαιδευτικός Δήμητρα Γωγάκου, ο φιλόλογος και διερμηνέας Σταύρος Αγογλωσσάκης, ο καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης Ηλίας Γιαννίρης, ο χημικός Γιάννης Τσιρώνης συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και ο διδάκτωρ Βιολογίας Γιώργος Μπλιώνης.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Βαγγέλης Πισσίας, είπε: «Δεν θέλουμε μόνο να πέσει μια κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε μόνο να πέσει το μνημόνιο που κάποιοι υπέγραψαν για να μας επιβληθεί ή για να οδηγηθούμε μόνοι μας σε ένα άγραφο μνημόνιο. Η κρίση σήμερα δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική, αξιακή, ηθική».
«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες» ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Χρυσόγελος και προσέθεσε: «Οι πολίτες μπορούν να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για αλλαγή της Ευρώπης και της Ελλάδας σε μια κατεύθυνση που θα είναι προς όφελος των πολιτών, συμμετέχοντας μαζικά και επιλέγοντας με την ψήφο τους προγράμματα που να τους εκφράζουν. Οι Πράσινοι σαφώς δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική, κοινωνική, αλληλέγγυα, οικολογική ευρωπαϊκή Ομοσπονδία».