Δεύτερος γύρος με ξεκάθαρο φαβορί τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου με τον Γιώργο Παπαπανδρέου να καταφέρνει, με μικρή διαφορά από τον Ανδρέα Λοβέρδο, να εξασφαλίζει θέση στο δεύτερο γύρο.

Με σαφές προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Με το ποσοστό ενσωμάτωσης να ξεπερνά το 90% ο Ν. Ανδρουλάκης πήρε την πρώτη θέση με ποσοστό περίπου 37%, έχοντας απόσταση σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων από τον Γ. Παπανδρέου. Τρίτος -και σε απόσταση περίπου 2 μονάδων από τον Γ. Παπανδρέου- ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ μονοψήφια ποσοστά συγκέντρωσαν οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι (Π. Χρηστίδης, Χ. Καστανίδης και Π. Γερουλάνος).

Τα ποσοστά (ενσωμάτωση: 91,30%):

 1. Ν. Ανδρουλάκης: 37,04%
 2. Γ. Παπανδρέου: 27,8%
 3. Α. Λοβέρδος: 25,97%
 4. Π. Χρηστίδης: 3,25%
 5. Χ. Καστανίδης: 2,97%
 6. Π. Γερουλάνος: 2,97%

Η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική με πάνω από 270.000 να προσέρχονται στις κάλπες την ώρα που το ΚΙΝ.ΑΛΛ., στις εκλογές του 2019, λάμβανε περίπου 500.000 ψήφους.

Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι δύο μονομάχοι προχώρησαν σε δηλώσεις, εν όψει και του β’ γύρου.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και ανανέωσης του κόμματος, τονίζοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου απεύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες για τη «μάχη» της επόμενης Κυριακής.

Την πρόθεσή του να ανακοινώσει έως αύριο τον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής που θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τα ποσοστά των υποψηφίων στις μεγαλύτερες περιφέρειες

Τα αποτελέσματα στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας έδειξαν σημαντική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη, στην Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία.

 • Ο Ανδρέας Λοβέδος που βρέθηκε εκτός μάχης καθώς έρχεται τρίτος πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου επικράτησε στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική. Με καταμετρημένο το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων, ο Λοβέρδος προηγείται με ποσοστό 33%. Ακολουθούν οι: Παπανδρέου με 29% και Ανδρουλάκης με 28%.
 • Στον δήμο Αθηναίων με καταμετρημένο σχεδόν το 93% των ψήφων, πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με 30%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28%.
 • Στον δήμο Πειραιώς προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31% και έπεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 30%.
 • Στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέλαβε την πρώτη θέση με το εντυπωσιακό 61,3%.  Ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,69% και τρίτος ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 10%.
 • Στην Κεντρική Ελλάδα, πρώτος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 31% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25%.
 • Σε περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτος ο Ανδρουλάκης με 37%, δεύτερος ο Λοβέρδος με 27% και τρίτος ο Παπανδρέου με 22%.
 • Η Θεσσαλία δίνει πρωτιά στο Νίκο Ανδρουλάκη με 36%. Ακολουθούν Γιώργος Παπανδρέου με 29% και Ανδρέας Λοβέρδος με 23%.
 • Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι πρώτος ο Ανδρουλάκης με 35%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28%.
 • Στο Βόρειο Αιγαίο, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 33% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 20%.
 • Στην Ήπειρο, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 39%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 32% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 19%.
 • Τέλος, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36%, δεύτερος έρχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 27%.

Ο επαναληπτικός γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι προγραμματισμένος για τις 12 Δεκεμβρίου.

WordPress theme: Kippis 1.15