Ο Μανώλης Ανδρουλάκης στην βομβαρδιζόμενη Μαριούπολη
Η σκέψη όλων μας πάει στον γενικό πρόξενο της χώρας μας στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος παρέμεινε στην βομβαρδιζόμενη πόλη, μεταφέροντας το προξενείο σε άλλη περιοχή, σε κτίριο του ΟΑΣΕ.
Ηπροσοχή όλου του πλανήτη βρίσκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται για 16η μέρα και πολλές μεγάλες πόλεις, όπως η Μαριούπολη, συνεχίζουν να βομβαρδίζονται ανελέητα. Σοκ προκάλεσαν οι δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι New York Times από την Μαριούπολη, την πόλη με τους περισσότερους ομογενείς και που μαζί με το Χάρκοβο έχουν δεχτεί τους σκληρότερους βομβαρδισμούς. Οι εικόνες από την Μαριούπολη κάνουν το αίμα να παγώσει. Έχουν βομβαρδιστεί τα πάντα. Από δρόμους μέχρι εμπορικά κέντρα και περιοχές με κατοικίες. Εξάλλου δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τον σφοδρό βομβαρδισμό που υπέστη μαιευτήριο στο κέντρο της πόλης και από τον οποίο σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα κοριτσάκι 6 ετών και 17 άλλοι τραυματίστηκαν.
Η σκέψη επίσης όλων μας πάει στον γενικό πρόξενο της χώρας μας στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος παρέμεινε στην βομβαρδιζόμενη πόλη, μεταφέροντας το προξενείο σε άλλη περιοχή, σε κτίριο του ΟΑΣΕ. Είναι μόνος, χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, συνεννοείται με το υπουργείο Εξωτερικών με ένα δορυφορικό τηλέφωνο και αυτό για λίγη ώρα για να μην του τελειώνει η μπαταρία. Φρόντισε, πρώτα απ΄όλα μαζί με τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελένο να απομακρύνει πολλούς ομογενείς, αλλά και Έλληνες δημοσιογράφους από την Μαριούπολη και τώρα γίνονται ενέργειες μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για να μπορέσει και αυτός να βρεθεί σε ασφαλέστερο μέρος
