Άνθρωποι δημιουργικοί που δεν έχουν εμπλακεί με την κεντρική πολιτική σκηνή είναι οι πρώτοι 21 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης που παρουσίασε, σήμερα, η επικεφαλής του συνδυασμού Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου.
“Όλοι τους είναι άτομα, διαφορετικών ηλικιών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής ενασχόλησης αλλά και πολιτικής τοποθέτησης” επισήμανε κατά την παρουσίαση των υποψηφίων η κα Παυλίδου. “Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους δημιουργικούς, απλούς ενεργούς πολίτες που δεν έχουν εμπλοκή με την κεντρική πολιτική σκηνή, όπως ακριβώς και ο συνδυασμός μας”.
Η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου τόνισε εξάλλου ότι από την αρχή “εμείς καυτηριάζουμε τους “διπλοθεσίτες” της πολιτικής απ’ όπου κι αν προέρχονται. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από τα κεντρικά τους αξιώματα όλοι όσοι έχουν μπει στο στίβο διεκδίκησης μίας θέσης στην τοπική αυτοδιοίκηση”.
Η ίδια κάλεσε επίσης τους δημοσιογράφους να προβάλουν την έκκληση που έχει απευθύνει σε όλους τους πολίτες να δραστηριοποιηθούν στις τάξεις του αυτοδιοικητικού συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” που πρεσβεύει μία διαφορετική φιλοσοφία. Τα κριτήρια επιλογής των προσώπων, όπως υπογράμμισε, είναι η διάθεση προσφοράς και δραστηριοποίησης για να ανατραπεί το σκηνικό της κοινωνικής περιχαράκωσης και ακινησίας, για να έρθουν μπροστά άνθρωποι με κοινωνικά και όχι με κομματικά διαπιστευτήρια.
“Οι εκλογές αυτές είναι περίεργες” είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου. “ Η πολιτική αντιπαράθεση από εδώ και πέρα θα ανέβει. Εγώ ξέρω ότι είμαι ένα νέο πρόσωπο σε έναν καινούργιο συνδυασμό. Τρέχουμε όμως πολύ. Δεν αφήσαμε ούτε μία ημέρα να πάει χαμένη και πιστεύω ότι έχουμε πλέον μία σαφή εικόνα της Περιφέρειας και του ανθρώπινου δυναμικού της. Το σημαντικό είναι ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θερμή ”.
Απαντώντας, πάντως, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το όνομα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τόνισε ότι “σύντομα θα ανακοινωθούν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες μαζί”.
Η παρουσίαση του πρώτου 1/3 των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων έγινε στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, στην οδό Βασ. Ολγας 15, που, όπως υπογράμμισε η κα Παυλίδου “είναι μικρό και λιτό, απόλυτα εναρμονισμένο στο πνεύμα της εποχής”. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι περισσότεροι από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους καθώς και πρώην υπουργοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.