Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισε για τις 29/11 το debate των 5 στην ΕΡΤ δίχως Παπανδρέου–Εκκρεμότητα οι δημοσιογράφοι
Οριστικά στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ το debate των 5 υποψήφιων αρχηγών για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δίχως, δηλαδή, την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε διαφωνήσει με το πρότυπο τηλεμαχίας όπως το 2017, αντιπροτείνοντας διαδικτυακή συζήτηση, με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια απαντήσεων.
Έτσι, λοιπόν, την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου αναμένεται να προβληθεί στην ΕΡΤ το debate των υπόλοιπων 5 υποψήφιων για την ηγεσία, ήτοι των Νίκου Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Ανδρέα Λοβέρδου, Χάρη Καστανίδη και Παύλου Χρηστίδη.
Μόνη εκκρεμότητα, πλέον, μετά και το ζήτημα που έθεσε η πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, διά του εκπροσώπου του Βαγγέλη Τσόγκα είναι οι δημοσιογράφοι που θα έχουν απέναντί τους οι 5 υποψήφιοι αρχηγοί.
Η πρόταση που έκανε η ΕΡΤ και η οποία έγινε δεκτή από τους άλλους 4 υποψηφίους ήταν να θέσουν ερωτήσεις στους υποψηφίους στο debate της 29ης Νοεμβρίου η παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ Ανδριάννα Παρασκευοπούλου, ο δημοσιογράφος του Ρ/Σ ΣΚΑΪ Παύλος Τσίμας, ο διευθυντής ενημέρωσης του Action24 Γιώργος Κουβαράς και ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, Τάσος Παππάς.
Σύμφωνα με το επιχείρημα που εξέφρασε ο κ. Τσόγκας εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη είναι πως «επιθυμούμε να υπάρξει εκπροσώπηση από τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών, ώστε και πλουραλισμός να υπάρχει αλλά και μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάχυση και κάλυψη του debate».
Πάντως, το εν λόγω ζήτημα φαίνεται πως είναι ήσσονος σημασίας και αναμένεται να λυθεί εντός των επόμενων ημερών αν όχι ωρών, ακόμη και με απευθείας επικοινωνία του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα με τον υποψήφιο για την ηγεσία και ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη
