Θεσσαλονίκη, 6/6/2022
Σχολική γιορτή για τη μείωση των απορριμμάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Με μία σχολική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10:00, ολοκληρώνεται ο κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησε η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» στο πλαίσιο του έργου «Μειώνω-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω-Κομποστοποιώ στον Δήμο Δέλτα» με ακρωνύμιο «Κ.Α.Μ.Ε.»’’.

Στη γιορτή θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος και των εμπειριών των παιδιών σε όλο το σχολείο, καθώς και στους γονείς των παιδιών που θα παρευρεθούν, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στη μείωση των απορριμμάτων.
Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
Α) Κεντρική Παρουσίαση
-σύντομοι χαιρετισμοί
-σύντομη παρουσίαση του προγράμματος από τις εκπαιδεύτριες της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ
-παρουσίαση εμπειριών/δουλειάς των παιδιών (διαδραστική παρουσίαση zero waste πρακτικών/αντικειμένων, κ.ά.)
Β) Παράλληλα δρώμενα/ εκθέσεις σε διάφορες «γωνίες» της αυλής
1) Καλλιτεχνική έκθεση των έργων των παιδιών (πίνακες με καπάκια και τσάντες από παλιό μπλουζάκι,κ.ά. ).
2) Ανταλλακτικό/Χαριστικό παζάρι (καλούνται όλοι/ες οι μαθητές/τριες να φέρουν πράγματα (π.χ. ρούχα, βιβλία) που δεν χρειάζονται από το σπίτι και θα ήταν διατεθειμένοι/ες να τα ανταλλάξουν/χαρίσουν.
3) Όταν η επαναχρησιμοποίηση γίνεται παιχνίδι: παρουσίαση επιτραπέζιου παιχνιδιού από άχρηστα υλικά, κατασκευασμένου από τα παιδιά της Στ΄τάξης.
4) Γράφουμε τις zero waste ιδέες μας! Όλοι οι παρευρισκόμενοι/ες μπορούν να γράψουν τις ιδέες τους σε ένα χαρτί του μέτρου/πίνακα, για το πώς μπορούμε συμβάλλουμε στην προσπάθεια για έναν πιο καθαρό πλανήτη.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία», ενώ θα συμμετέχουν και οι εταίροι του έργου, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και Δήμος Δέλτα.
Το έργο «Μειώνω-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω-Κομποστοποιώ στον Δήμο Δέλτα» με ακρωνύμιο «Κ.Α.Μ.Ε.»’’ υλοποιείται στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020» -ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: “ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
WordPress theme: Kippis 1.15