Γεώργιος Παπανδρέου ο γέρος της Δημοκρατίας.
Πρώτη του Νοέμβρη 1968 φεύγει από τη ζωή ο γέρος της δημοκρατίας στα χρόνια της χούντας. Ειχαμε πληροφόρηθει ότι δεν ήτανε καλά και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του είπανε θα πρέπει να γίνει εγχείρηση και αυτός απάντησε ότι προχωρήστε..
Μετά την εγχείρηση δεν ξανά ξύπνησε ο γέρος της δημοκρατίας 1968 και 3 του Νοέμβρη έγινε η κηδεία και ήμασταν όλοι εκεί μία Αθήνα το συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία με το σύνθημα σήκω γερό να μας δεις..
Δεν ξέρω αν ήταν μια ευκαιρία να πέσει η Χούντα αλλά δεν τα καταφέραμε γυρίσαμε όλοι ξανά στα σπίτια μας με την σύλληψη αρκετών νέων που αργότερα τους είχα συναντήσει στις φυλακές της Αίγινας.
Μετά ακριβώς ένα χρόνο αφού μας είχανε συλλάβει εδώ στη Θεσσαλονίκη γιατί έγινε η ανατινάξει του εδώ κλιμακίου του ΝΑΤΟ επί της Βασιλίσσης Όλγας που σήμερα το κτίριο ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.
περάσαμε στα
κοιλιά της ασφάλειας πάνω από τρεις μήνες με ελάχιστο φαγητό δίχως νερο πολλές φορές και τα ρούχα που ήταν κολλημένα επάνω μας από τα βασανιστήρια
Και επειδή η χούντα φοβόταν αυτή την ημερομηνία τρεις Νοέμβρη την κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου θέλησε να στήσει στρατοδικεία σε όλη την Ελλάδα . Εδώ έστησε στην Θεσσαλονίκη στρατοδικείομε με τον Ανέστη Αναστασιάδη και το Ρούσσου Βρανά που σηι δεν ζει Ο Ρούσσος Βρανάς.
Στρατοδικεία στη Λάρισα στρατοδικεία στην Αθήνα με έναν φόβο μήπως γίνουν επεισόδια για την χούντα μετά ακριβώς από ένα χρόνο.
Στο στρατοδικείο δεν μπορούσες να απολογηθείς και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης όπου κι αν τους ζητήσαμε ήτανε απόντες δεν θέλανε να αναλαμβάνουν τέτοιες δικαστήρια κατά της χούντας άσχετα αν αργότερα όλοι είχαν γίνει αγωνιστές
Ο πρόεδρος στρατοδικείου σηκώθηκε όρθιος και είπε ότι είσαστε εγκληματίες κατά της πατρίδας 19 χρόνια φυλακή στο Ρούσο Βρανά γιατί τόσο ήταν η ηλικία του τρία χρόνια φυλακή τον Ανέστη Αναστασιάδη και 10 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων
Και μετά με αρκετά αυτοκίνητα έξω από τα δικαστήρια μας οδήγησαν στις φυλακές Επταπυργίου.
Απλά θέλω να θυμίσω με αυτή την ημέρα πρώτη του Νοέμβρη που έφυγε ο γέρος της δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου και τρεις του Νοέμβρη το έκτακτο στρατοδικείο που μας δίκασε με το φόβο μην τυχόν γίνει εκδήλωσης αυτής της ημερομηνίας.
Αυτά για σήμερα
Ανέστης Αναστασιάδης
το αφιερώνω στονΡουσο Βρανά που βρίσκεται στα νεκροταφεία των Χανίων και πήγα πριν πέντε χρόνια και το αφήσαμε λίγα λουλούδια που έφυγε νωρίς .

WordPress theme: Kippis 1.15