![]()
Πραγματοποιήθηκε ο 19ος Διεθνής Μαραθώνιος
«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – BWIN
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος
Η μεγάλη εαρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, ο 19ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 10.000μ. και 1.000μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, έκαναν μοναδικό το πρωινό της Κυριακής 6 Απριλίου 2025 και χάρισαν την ομορφότερη εμπειρία σε 15.000 και πλέον δρομείς και θεατές, που πλημμύρισαν με τα χαμόγελά τους τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, πετυχαίνοντας ξεχωριστές επιδόσεις και αναδεικνύοντας διεθνώς τη χώρα μας ως κοιτίδα αθλητισμού, ειρήνης και κοινωνικής ευαισθησίας. Η παγκόσμια διάσταση της διοργάνωσης αποτυπώθηκε και φέτος με τρόπο εντυπωσιακό, μέσα από την παρουσία δρομέων από 67 χώρες και πέντε ηπείρους, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως το Πουέρτο Ρίκο, η Νότιος Αφρική, ο Άγιος Χριστόφορος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Μαλαισία!
Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, τα ρεκόρ των πρωταθλητών των δρόμων αντοχής, μαζί με τα μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας που έστειλε η διοργάνωση, έκαναν και φέτος ξεχωριστή τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, την οποία απόλαυσαν εξίσου οι πολυάριθμοι συμμετέχοντες, οι οικογένειές τους και οι θεατές! Η συμπερίληψη όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών ομάδων και οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκλήρωσαν ιδανικά τη γιορτή, που θα μείνει αξέχαστη!
Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής αναδείχθηκε o Ορφέας Γιαννάτης του ΓΣ Ηρακλής με χρόνο 31:21, μπροστά από τον Κωνσταντίνο Πασπαλιάρη της “Mizuno Running Team” (31:37) και τον Γιώργο Ματζαρίδη της “Matzaridis Running Team” (31:44)
Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Αθανασία Κοκκορού της “Stoikos Running Team” (34:51), με 2η την Κύπρια Αικατερίνη Κουτλή της “Adidas Runners Athens” που επανέλαβε την αντίστοιχη περσινή επιτυχία της (35:38) και 3η την Άννα Μαρία Γκράτσια του ΑΓΣ Οιν. Αγ. Στεφάνου Αττικής (38:12).
Τις δύο πρώτες εκκινήσεις του αγώνα, στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, έδωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση αλλά και όλους τους αθλητές και συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέδειξαν για ακόμη μια φορά τον Διεθνή Μαραθώνιο σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Οργανωτική και Τεχνική Επιτροπή καθώς επίσης και τα τμήματα των υπηρεσιών του Δήμου μας (αθλητικό, καθαριότητας, συντήρησης, κίνησης, πρασίνου) για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των διοργανώσεων που ήταν στην ευθύνη μας. Μαζί του ήταν και η Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Ε.Ο.Ε. Αναστασία Κελεσίδου, ενώ την τελευταία εκκίνηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Γιώργος Καζαντζίδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κατάστασης – Ληξιαρχείου κ. Πάντσης Θωμάς.