Εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης – Ξανά πρόεδρος ο Σπύρος Βούγιας

Νέος αντιπρόεδρος ο Μάκης Κυριζιδης – Ξανά αντιπρόεδρος η Ελσα Αλατσίδο

Κάνε κλικ και δες περισσότερο emakedonia.gr στην αναζήτηση της Google

Πρόσθεσέ το στην Google

Χωρίς εντάσεις κύλησε η διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο.

Στη θέση του προέδρου επανεξελέγη ο Σπύρος Βούγιας, συγκεντρώνοντας 28 θετικές ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 12 λευκά ψηφοδέλτια. Υπέρ της υποψηφιότητάς του τάχθηκε στο σύνολό της η δημοτική παράταξη του Στέλιου Αγγελούδη, ενώ τον στήριξαν επίσης οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Κούπκας, Χάρης Αηδονοπουλος που διεγράφη σήμερα από την παράταξη Ζέρβα καθώς και ο Σωκράτης Δημητριάδης που για την ώρα αποτελεί ακόμη μέλος της. Τον κ. Βούγια ψήφισε επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Μακεδονία Θεσσαλονίκη» Στέργιος Καλογήρος.

731309461-1567312281432842-5821746234472478702-n.jpg?v=0

Παράλληλα, στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο Μάκης Κυριζίδης. Στην πρώτη ψηφοφορία δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 22 ψήφων. Η παράταξη του δημάρχου ψήφισε λευκό, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ζέρβα καθώς και ο Μιχάλης Κούπκας. Τελικά, στην τρίτη ψηφοφορία, όπου απαιτούνταν τουλάχιστον 11 θετικές ψήφοι, ο κ. Κυριζίδης εξελέγη λαμβάνοντας 11 ψήφους. Μεταξύ όσων τον στήριξαν ήταν οι Κωνσταντίνος Ζέρβας, Κώστας Ιακώβου, Στέργιος Καλόγηρος, Ρία Καλφακάκου, Νίκος Νικήσιανης και Σπύρος Πέγκας.

Στη θέση της γραμματέως εξελέγη η Έλσα Αλατσίδου, η οποία έλαβε 13 θετικές ψήφους.

WordPress theme: Kippis 1.15